Senaste teve-intervjun 2015

lördag 13 september 2014

Public Service och Bonniers ägd media har grävt ett djupt hål ... väldigt djupt hål ...

Och som det gamla talesättet säger: Den som gräver en grop åt andra faller själv däri.

Tror nog aldrig att det har stämt bättre än i det här fallet.

Vad handlar då den senaste tidens uthängningar i media om, där både privatpersoner och tilltänkta personer för förtroendeuppdrag och där 99% av dem har sympatier för SD?

Det är nog svårt att ha missat målet för hatkampanjerna. Allt handlar om en stark vilja att på odemokratiskt sätt sänka partiet Sverigedemokraterna, som kom in i riksdagen vid förra valet 2010 och som nu inför detta val 2014 väntas bli det tredje största partiet i Sverige.

Därför bestämde sig Expo tillsammans med Robert Aschberg, som är styrelseledamot i Expo, och Roberts nystartade företag Piscatus AB tillsammans med några som kallar sig Researchgruppen för att kartlägga samtliga sympatisörer till SD. En och annan oskyldig har också hängts ut med påföljande ursäkter för misstaget.

Några uttalanden av SVT:s medarbetare om Researchgruppen:

"Gordh Humlesjö påstår bland annat på twitter att ”Researchgruppen har tidigare visat att man på ett mkt ansvarsfullt sätt kan hantera känslig data”.
Han påpekar också: ”Som SVT-medarbetare har jag bara gott att säga om @Researchgruppen och deras metoder.”  ( Citatet är hämtat från sidan Fria Tider)

Så vad pysslar dessa "svärmorsdrömmar" med och vilka är de? Här på nättidningen Fria Tider som också gjort en kartläggning kan du läsa om dem och vad de gör. Bland annat har de ett register över fler svenskar än vad SÄPO ens kan drömma om. Vad kommer de att göra, förutom att som redan nu sälja informationen till olika medier, med alla dessa register med namn och tusentals domar som de har? Ja, vem vet, men alla som har en dom på vad det än må vara, rattfylla, ringa misshandel, skattebrott, prostitutionsköp borde ta sig en allvarlig funderare på vart Sverige är på väg. För nu har alla i hela Sverige fått veta att Researchgruppen tillsammans med Bonniers kan kolla ditt bankkonto utan problem. Än har vi inte sett slutet på den här historien. Den kommer kanske att bli den sista spiken i kistan för SVT och Bonniers.

Vem är det som äger dessa spelbolag som Jimmie Åkesson (SD) och tusentals andra svenskar nyttjar? Jo, Bonniers. De storsatsade på spelbolag med bolag på Isle of Main och än idag har ingen tagit reda på hur många spelbolagen är, vad de drar in i pengar eller vart pengarna tar vägen. Här kan du läsa mer om detta på Realtid.  Att någon tidning i Sverige skulle göra research på Bonniers spelbolag är otänkbart eftersom Bonniers äger samtliga stora tidningar.

Det är inte heller längre tänkbart att Uppdrag granskning kommer göra någon undersökning. Varför? Även SVT har förbrukat sitt förtroendekapital i och med "avslöjandet" att Jimmie Åkesson (SD) spelar på Bonniers spelbolag.

När jag slog på teven och SVT:s Valdebatt lade jag märke till André Pops obekväma kroppsspråk när han pliktskyldigt levererade den vinklade nyheten om de 500 000 kronor som Jimmie Åkesson spelat för, och undrade hur Pops egentligen mådde när han tvingades berätta om det för tevepubliken och att de flesta redan förstått det att det handlar om den mest hatade partiledare av elit-Sverige.

Jag minns Pia Kjaersgaard, en av grundarna och ordförande för Danske Folkeparti, när hon var på besök hos Skavlan. Där hon då berättade att: Gör svenskarna samma fel med Sverigedemokraterna som de gjorde mot oss efter att vi kommit in i riskdagen så kommer SD att fördubbla sina valsiffror.

Här är några citat från Pia Kjearsgaard från 2002 där hon med en annons i DN ( 290 000 kronor) tackade svenska folket och genom detta hamnade i en hård ordväxling med Mona Sahlin och Pia svarade:


Sverige hotar freden i Nordeuropa genom sin invandringspolitik
[källa behövs]
Om de [svenskarna] vill göra Stockholm, Göteborg och Malmö till Skandinaviens Beirut med klankrig, hedersmord och gruppvåldtäkter, så låt dem göra det. Vi kan alltid sätta en broklaff på Öresundsbron.
 Källa Wikipedia.


Efter att nätet år efter år har vuxit i omfattning och fler och fler har tillgång till en aldrig sinande ström av nyheter har gammelmedia kämpat och kämpat för att hålla sig ovanför vattenytan. Men nu är det snart dödsryckningarna vi ser. Tidning efter tidning har fått skära ner på sina redaktioner, tidning efter tidning har lagt ner eller slagits ihop med andra. Till sist har vi fått en redaktion där alla tycker och tänker likadant och därmed skriver alla journalister samma sak. Men på nätet finns en uppsjö av ett annat tänk, vilket miljoner läsare världen över också har upptäckt och så även i Sverige till nationella medias stora förtret.

Denna ledare skrev Aftonbladets journalisten Karina Pettersson Tidningsdöden är närmare än vi tror 2012

Och här är en del ur den:

"Politikerna, vars uppgift det är att värna demokratin, verkar bry sig minst av alla.
Det är möjligen begripligt på ett mänskligt plan. Klart det är skönt att slippa bli granskad.
Men det är livsfarligt, på lite sikt.
En av grundpelarna i vårt samhällsbygge är att makten måste granskas. Tanken är att journalister ska göra det jobbet. Dras resurserna på landets nyhetsredaktioner ner till den grad att det inte längre sker någon kvalificerad granskning av makten, havererar hela modellen.
Vi börjar nu på många ställen närma oss den punkten.
En del tycker att det inte görs bra journalistik ändå. Andra att det räcker med de starka public service-bolagen.
Jag håller inte med." Slut citat.

Jag håller inte heller med, men av helt andra orsaker än Karina Pettersson. Makten kan inte och kommer aldrig att granskas i Sverige av svenska journalister eftersom all media makt ägs av Bonniers och de vill inte alls bli granskade. Inte heller familjen Wallenberg tillåter granskning av sin makt. Och eftersom dessa två familjer mer eller mindre äger Sverige och känner alla som är värda att känna blir inte heller de personerna granskade. Kvar att granska? Jo, vi småfolket och ett och annat kommunalt bolag, som inte heller det gör någon skillnad oavsett vad som kommer fram i Uppdrag granskning.

Men helt plötsligt dök det upp ett hot, på den tiden ett litet hot. Ett hot mot familjerna och deras imperium och det kom från fotfolket i form av ett från början nazistisk parti med allsköns dårar och psykopater. Alla hade samma utgångspunkt: De hatade i stort sett allt och alla i etablissemanget utom sig själva.  Idag är det ett parti och namnet är Sverigedemokraterna och det har blivit ett parti som är inte bara legitimt att hata utan också hata alla som röstar på dem. Legitimiteten har svensk media stått för.


Nu har hotet vuxit sig starkare och starkare därmed var det tvunget att göra något för att uppfostra väljarna och hindra dem från att göra SD till det tredje starkaste partiet. Behöver det vara lagligt? Uppenbarligen inte, men ändamålet helgar medlen säger elit- Sverige.

Nu kanske det finns människor i olika fraktioner som applåderar, men vem eller vilka kommer att vara de som nästa gång hamnar under galgen när det inte passar dem med makten som ingen granskar?

Nästa gång du som spelar går in på en spelsajt kanske du ska fråga dig själv: Är detta verkligen nödvändigt? Vill jag göda en stormrik familj som Bonniers ännu mer? Om svaret är nej, sluta spela på nätet då! Om inte annat så ska bolag som har spelsajter klart och tydligt redovisa vilka som är ägare och vart pengarna tar vägen och om de betalar skatt i Sverige. De vore i alla fall en förutsättning för mig om jag överhuvudtaget ens skulle fundera att spela på en av Bonniers mamamiabingo , som är registrerat på Malta, för att nämna ett av alla spelbolag de äger eller för den delen vilken spelsajt som helst.

Och det ska också tilläggas att ingen nationell tidning i hela Sverige har ens gjort reportage om spelbolag och pekat ut Bonniers som ägare och nu kanske många borde ställa sig frågan varför och dessutom inser svaret.


Ramona