Senaste teve-intervjun 2015

lördag 27 februari 2010

Jag vill ha rättvisa! Är inte det ett rimligt krav?


Barn får lära sig hur rättvisa ska fungera. Titta här Karin! Du får fyra karameller och Totte får lika många. Det är väl bra, säger mamma och myser.

Sedan växer barnen upp och tror fortfarande att det finns rättvisa. Vilken osis!

Har vi i Sverige ett rättssystem att vara stolta över? Inte om vi ska tro på alla tidigare fall som fått "resning" de senaste åren.

Förresten, vem kom på ordet "resning"? Det ordet känns sexrelaterat. Mannen får resning, och kvinnan får... ja vadå? Visst går det att säga stånd, men det kan vara något som är fyllt med äpplen och står på torget. Ja, suck, svenska kan inte vara enkelt för utlänningar.

Newsmill skriver Jenny Beltrans om att Tito fick ett längre straff på grund av att han var oskyldig. Om en person blir dömd för ett sexualbrott måste personen sitta i gruppterapi och berätta om sitt brott. Detta nekade Tito till, eftersom han anser sig vara "icke skyldig". Därmed fick han förlängt straff. Orättvist säger Jenny Beltran.

Pappa C, som blev uthängd som skyldig av Trixa i hennes krönikor i Expressen, blev frikänd i Hovrätten och är därmed att betrakta som oskyldig. Vad hjälpte det pappa C? Inte ett skit. Trixa Marklund fortsatte med en dåres envishet att hävda pappa C:s skuld.
Orättvist att pappa C blev frikänd säger Trixa.

Jaha, men hur ska vi ha det? Ska vi tro på den så kallade rättsapparaten eller inte? Eller bara ibland, eller bara när någon journalist tycker tvärtom, eller när ska vi tro på att domen är rätt?

Många domar har ifrågasatts genom åren och nu på tur, för att kanske få en ståndaktig resning, står Bertil Ströberg, tidigare dömd för spioneri.

Är advokater, åklagare, poliser, utredare och alla andra som är inblandade i ett rättsfall idioter? Har de dålig utbildning? Var fan är problemet? För en sak är jag helt säker på, jag skulle jävlar i min själ inte vilja sitta i fängelse, dömd för ett brott jag inte begått.

Jag hoppas att Justitia tar av sig bindeln, skaffar kontaktlinser och kontrollerar sin syn med jämna mellanrum. Som det verkar och har verkat de senaste decennierna famlar rättvisan omkring i blindo.

Ramona


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON