Senaste teve-intervjun 2015

fredag 17 april 2009

Tack ska du ha! Äh, vänta lite, jag vill ha betalt!

Tack ska du ha, ha varit användarnas motto på The Pirate Bay. Ungdomarna, det är flest ungdomar, kanske tycker att gott ska vara gratis, vilket jag också tycker, men skillnaden är att jag tycker inte att det är gott om den jag tagit det ifrån inte ville lämna ifrån sig det av fri vilja.


Vi kan inte ha ett Robin Hood samhälle, där vi anser att bara för att vissa kändisar, Madonna, Ulf Lundell, med flera som har gott om stålar, ska vi kunna ta deras material och lägga ut det till alla som säger; Tack ska du ha!

Ingen av dessa fildelare kan bo gratis, äta gratis, få tandvård gratis, gå i skolan gratis, det är faktiskt någon som betalar. Dessa "Någon" är alla som har företag med anställda och dessa får löner och dessa betalar skatt , som går till ovanstående samhällsinsatser.


Peter Sunde ansåg sig driva en hobbyverksamhet med sidan The Pirat Bay, men reklampengarna som kom in via hemsidan skattade inte för. De stoppades rakt ner i fickan.

Jag har också blivit erbjuden att ha reklam på min bloggsida, har väl att göra med att man har en jädrans massa läsare, men jag har avstått. Men i mitt förlag betalar jag skatt och moms och dessutom har jag inte ens haft råd eller möjlighet att skapa ljudböcker, men när jag gör det kommer jag att ta en summa av c:a 50:- för varje nedladdning av boken och hälften av pengarna lämnar jag till välgörande ändamål som BRIS för att nämna ett exempel.

Jag tycker att de som vill skänka sina intalade böcker, musik eller filmer till fildelarna ska naturligtvis göra det och det materialet får spridas hur som helst. Men om det inte är frivilligt utan att någon annan tar ens film, musik, ljudbok eller annat olovligen då ska det jävlar i mig inte vara gratis!


Som sagt, ingen kan leva på tack ska du ha! Hyran, telefonen, maten, sjukvården, skolan m.m. kostar pengar, svårare än så är det inte! Jag är säkert inte poppis i vissa kretsar för detta uttalandet men jag står för vad jag tror på och det är att jag vill inte ha anarki på nätet, för helt uppenbart klarar inte alla människor av att ta det ansvar man förväntar sig att de ska ta.

Därför måste det finnas lagar som reglerar det omtämjda inom oss. Att det drabbar alla, är precis som det brukar vara.Om du är intresserad av att veta mer om mina böcker finns de numera i pocket från 39:- Alla titlar utom den senaste Lyckohjulet, som är inbunden. Besök din fysiska boklåda där du bor eller din näthandlare:

Adlibris

Bokus

Bokia.s

CDON

Kulturbutiken


P.s Skriv på för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen, länken ligger kvar till söndag.D.s

Kurt Lindberg "Korken" sjönk till slut.


Många kände till honom som diamantkungen. Kurt Lindberg shoppade diamanter till billiga priser i Antwerpen, Holland, och sålde dem dyrt. Undra just om dessa diamanter redan på den tiden var kända som blodsdiamanter? Antagligen!


Jag minns att när jag arbetade som receptionist på Hotell Tre Kronor i Göteborg, året var 1986, numera heter hotellet Spar Inn. På hotellet hade företaget vad man skulle kunna kalla ett "Hallelujamöte". Alltså ett möte där säljare skulle utbildas till att sälja de inplastade diamanterna. Idag skulle man lätt kunna säga att det var en slags pyramid tävling. Alltså de som satt i toppen av pyramiden var redan rika och nu gällde det att hitta villiga, och helst blända dem med diamanterna, och få dem att köpa in sig i pyramiden.


Vi som jobbade på hotellet hörde de fantastiska ropen, applåderna och skratten under, de så kallade lektionerna. Personerna som höll i mötet körde BMW och Mercedes, och var klädda i Armani kostymer och Coco Chanel dräkter, på deras fingrar glänste guldringar med diamanter och runt handlederna hängde tunga guldkejdor. Inte svårt att förstå att de hugande eleverna lät sig bländas och fångas.


Denne Kurt Lindberg flyttade till Spanien och öppnade en restaurang som han döpte till Los Bandidos, Korken hade humor i alla fall. Restaurangen öppnades inte i vilket sketet område som helst, utan i Puerto Banus utanför Marbella. Ett ställe som brukar gästas av vrålrika shejker i svarta långa limousiner.


Sedan var det dags för nya projekt och den här gången skulle det byggas ett riktigt flott hyrehus, och naturligtvis var det tänkt för dem med pengar. Kändisar som bor i Marbella, och de är några stycken, lockades att satsa pengar, vilket de gjorde. En som råkade illa ut var Alice Babs. Självklart var det fler kändisar vars pengar Korken lade beslag på, men många tycker att det är skämmigt att blir lurad och därför höll de käften.


Nåväl, varför kallades Kurt Lindberg "Korken"? Jo, för att trots alla sina vansinniga lurendrejerier lyckades han av någon anledning alltid flyta upp till ytan igen. Korken hade många fiender och få vänner.


Till sist blev Brasilien Korkens tillflyktsort, och det är väl allmänt känt att Brasilien har varit en tillflyktsort för många nazister, som flydde från rättvisan efter andra världskriget. Och ska man fly till Brasilien ska man inte göra sig besväret med att söka socialhjälp, utan man ska söka upp första bästa bank och pytsa in ett antal miljoner, då välkomnas man med öppna armar. Var nazisterna fick sina miljoner, behöver väl knappast förklaras.


Patrik Sjöberg, ni vet han höjdhopparen, som alltid hoppar på Stefan Holm när han får chansen, lärde också känna Korken. Hur mycket pengar Patrik Sjöberg förlorat i Korkens byggprojekt i Brasilien, vill han nog inte berätta, men jag kan tänka mig att Stefan Holm inte hade svårt att dra på smilbanden när han hörde detta.


Nu är Kurt Lindberg "Korken" död, och nu lär han inte flyta upp igen, tror jag.
Diamonds are for ever...


Om du är sugen på att läsa mina deckare eller min självbiografi om kampen att få barn, finns dessa nu i pocket från 39:-. Min senaste deckare Lyckohjulet är också ute nu. Vill du veta mera besök din näthandlare:P.s Bara tre dagar kvar för att skriva på namnlistan för Elisabeth Hermons uppträttelse i Expressen. Än så länge bara dryga 200 namnunderskrifter och chefredaktören Thomas Mattsson är nog väldigt glad över att det inte är fler.D.s