Senaste teve-intervjun 2015

fredag 16 augusti 2013

Så här kommer många se ut när de ler i Sverige om 20 år!

Varför säger jag så? För att det är sant.

Hur många familjer i Sverige idag har råd med regelbunden tandvård?

Minns du att det var på förslag om att tandvården skulle ingå i högkostnadsskyddet? Att tänderna skulle vara en del av resten av kroppen?

För visst är väl tänderna en del av kroppen. Får du svullna läppar, halsont, bihåleinflammation, problem med näsan eller annan del i ansiktet går du till vårdcentralen och får betala mellan 100 -150 kronor, men om du får problem med tänderna blir du ruinerad om du inte har ett arbete eller rika släktingar som ska stå för kostnaden enligt socialtjänsten, åtminstone enligt de uppgifter jag har fått.

Vad är det som gör att våra högdjur till politiker inte begriper att friska tänder är livskvalitet? Att inte kunna le, att inte kunna tugga maten och inte få lov att känna sig frisk i munnen är fruktansvärt.

Den som börjar med en insamling på ett 90-konto där pengarna enbart ska gå till fattiga svenskar som behöver tandvård kommer jag omedelbart att skänka en slant. Men bara om jag vet att pengarna enbart går till de som behöver tandvård. Jag skänker inte längre ett enda öre till Röda Korset eller andra så kallade biståndsinsamlingar för jag är trött på att se hur de som styr organisationerna roffar åt sig. Jag skänker bara pengar till de organisationer där jag kan kontrollera att pengarna går dit de ska.

Är inte alla i Sverige som kämpat, betalat skatt och slitit ett helt liv värda att få ett friskt leende?

Ramona