Senaste teve-intervjun 2015

måndag 1 februari 2010

Politikerdebatt är pratbubbelretorik på sandlådenivå!


Med min mammas tillåtelse kommer jag att lägga ut bilder på hennes cancerbehandling.

Första steget efter konstaterad diagnos, ändtarmscancer, är att göra en datortomografi.

Här markeras det område som sedan ska strålas. Min mamma har alltid sagt att hon avskyr tatueringar, men här fick hon fyra stycken.

En liten punkt på var sida i bäckenhöjd och en på var sida av knäna. Så nu är mamma hipp! Detta för att när strålningen påbörjas ska de veta vart strålen ska riktas. Mamma har en tumör som sitter tio centimeter upp i tarmen räknat från anus. Tumören är 3, 9 cm i diameter och har tack och lov inte spridit sig upp i lever eller annanstans.

Jag och mamma vill rikta ett jättetack till de två manliga datortomografipersonal, som tog hand om min mamma idag. Man ska komma ihåg att dessa personal tar hand om nya patienter dagligen och känner sin apparatur och rutiner som kaffet/teet till frukost. Ändå ger de intryck av att detta är första gången.

Lugnt, tålmodigt, medkännande berättade de för min mor och mig vad som ska hända. -Ser du den röda strålen? Den ska ligga över mitten på din kropp, om du håller den här ringen med händerna, slappnar av, så blir det jättebra.


Är det någon som ska ha mer i sina lönekuvert är det personal som dessa!

Mamma och jag såg delar av Agendas partiledardebatt igår och man blir så trött på en del av dessa politiker att man blir spyfärdig! Lars Ohly för att ta ett exempel: Han vill inte svara på om han tycker att det är fel att sjuksköterskor, vårdbiträden, lastbilschaufförer får 1700 kronor mer i månaden med Alliansen.

Varför vill du inte det Lars Olhy? Inte heller någon annan av det grönröda moset ville svara på detta. Inte heller Maud Olofsson ville inte svara på hur hon ska hantera att ett tretal av Centerpartisterna som inte vill rösta som partiet i kärnkraftsfrågan! Svaret hon gav var: Det sköter jag!

Idag sitter det 349 fårskallar i riksdagen, och vi skulle spara miljoners miljoners kronor om vi halverade bä-bä-bä skocken!

För de pengarna skulle vi kunna få mängder av nya lärartjänster, sjuksköterskor med flera som verkligen gör någon nytta i samhället!


Hela riksdagen är ett skämt! Där sitter 349 fårskallar och gör exakt det som partiledaren med fingruppen har bestämt i förväg. Alla riksdagsdebatter är fullkomligt onödiga och är bara en usel dramakomedi med regi av respektive gruppledare! Tillåt mig att småle, (gapskratta) över en demokrati som tappat allt, vad som menas med detta ord!

Snälla SVT bespar oss dessa menlösa debatter! Gå ut och fråga folket istället! Det vore verkligen intressant!

Hälsar en trött men glad

Ramona


Jag lämnade tillbaka mammas lånebok på biblioteket på Axel Dahlströms Torg och där gjorde jag en jättevurpa! Glashalt! Tacksamt konstaterade jag att inget var brutet, men väl öm i armbågen och stuss! Så snabbt det kan gå... så om du ska låna mina böcker på biblioteket, gå försiktigt!http://www.elib.se/ där du klickar dig vidare till ditt bibliotek.

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON