Senaste teve-intervjun 2015

lördag 2 maj 2009

Unicef, Röda Korset, SIDA med flera är världens kassaapparater!


Missförstå mig inte, jag gråter också när jag ser alla människor som lider av svält och inte kan försörja sig. Unicefs Humorgala igår i TV4 samlade in pengar för att hjälpa "varenda unge" och det är en god gärning.


Amelia Adamo hade varit med förra året, hade varit någonstans i Afrika och speciellt fäst sig vid en liten pojke, mager, misshandlad åttaring som tvingades arbeta som fiskare och antagligen var det då hon fick se sina rynkor i sitt ansikte eftersom som hon i år besökt plastikkirurgen. Hm... ja, just det hur var det nu???...vi duger som vi är... så var det...


Nåväl, skit i Amelias ansikte! Var det någon som tänkte på hur all maten som biståndsorganisationerna köper in distribueras till de utsatta? Om ni såg på TV4 igår kväll och tänkte att David Hellenius vid ett tillfälle stod i ett jättelager och pratade med en dansk och att i detta område, stort som fyra fotbollsplaner, fanns kilometerlånga rader där maten stod packeterad i väntan på flygtransporter.


Vem säljer maten? Vem anlitas som flygare? Alla ska ha betalt för sina arbetsinsatser, likväl de som arbetar på olika funktioner inom biståndsorganisationerna. Att Kristin Kaspersen och David Hellenius och kanske även de artister som igår uppträdde på galan inte tog betalt är förmodligen ideellt arbete, men allt runt omkring kostar och betalas för. Givarnas pengar håller grytan kokande, om man säger så.


Att dessa människor lever i misär är INTE deras fel. Felet är LEDARNA i alla dessa länder, som borde avlägnas! Varför nämner inte en enda politiker eller för den delen biståndsorganisation att i det här eller det här landet är ledarna en katastrof! De suger ut folket! De upprättar inte skolor, eller sjukvård för sina medborgare däremot köper de vapen för miljarder. Då finns det pengar!


Och på tal om vapenlobbyn var min första tanke när USA:s nye president Barak Obama svor eden (min favorit hela tiden) hoppas nu inte att Obama blir mördad som JF Kennedy. Som jag ser det var Kennedys stora misstag att han stoppade Vietnam kriget, som han ärvde. Inom vapenindustrin, både den olagliga och lagliga, finns miljarder och åter miljarder dollar i rullning, och alla som är inblandade i denna skitiga värld vill inte vara utan sina pengamassor.


Men Obama var smart, han skall stoppa kriget i Irak men samtidigt öka insatserna i Afghanistan, alltså klarar han sig, som jag ser det. Nu kan vapenhandlarna, ( och jag snackar inte om dom som säljer jaktgevär eller pistoler till skjutbanan i Borås) luta sig tillbaka och bläddra i sina högar av dollar...


Allt handlar till syvendes och sist om the money, the fucking money!Ha en skön lördag och vill du fly bort från verkligheten en stund kan du alltid läsa om mina deckare och självbiografi Älskling, vi blir... den handlar om kampen att bli gravid. Mina senaste böcker finns nu även i pocket, förutom Lyckohjulet som kom ut i mars och är inbunden.

Besök din bokhandlare var du än bor eller din näthandlare.


Hälsar Ramona