Senaste teve-intervjun 2015

lördag 22 oktober 2011

Multipla personlighetstörningar? Nej, bara författare!

Kerstin Ekman, en fantastiskt duktig författare är just nu aktuell med boken "Grand final i skojarbranschen" , som i stort handlar om två kvinnor och hur de bemöts av förlagsbranschen.

En vacker och en ful kvinna. ( Vem bestämmer vem som är ful eller vacker?) Den "fula" kvinnan skriver ett manus ( 1950-talet) och får det antaget. Då bestämmer hon sig för att ingå en pakt med en vacker kvinna, som med sitt namn ska stå som författare och ha kontakterna med media.

Låter mycket intressant. Fenomenet "utseendefixering" är inte nyuppfunnet!

I Babel intervjuades Kerstin Ekman och fick bland annat frågan om hur hon gör när hon gestaltar så olika personer. Blir hon dom? Är man fler personer när man skriver? Och Kerstin Ekman svarade att hon alltid är fler än en person när hon skriver och det tycker jag är naturligt.

Att som författare också iklä sig flera roller är av naturliga skäl ett måste. När jag skriver om en Olivia, blir jag också Olivia när jag gestaltar hennes personlighet. I en bok med många personligheter blir jag i stundens skrivande allihop och därmed har jag antagit rollen av en multipel personlighet, fast utan märkbara störningar, hoppas jag:)

När är jag då mig själv? Ingen aning faktiskt, eftersom jag mer eller mindre alltid tänker på mina gestalter och ständigt söker ett förbättrande i att beskriva dem.

Ramona"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&