Senaste teve-intervjun 2015

lördag 16 januari 2010

Incest-terapi-industri? Reklam i SR P4? Jadå idag!


Jag känner det som att i Sverige pågår en slags incest-terapi-industri.

Min första fråga är hur det går till från dag 1.
Eftersom det i 95 % av fallen är mammor som gör anmälan undrar jag till vem är det mamman ringer först?


Min andra fråga är: Vad händer efter det?

På nätet pågår en närmast hatisk diskussion huruvida man ska tro på vad ett barn säger eller inte. De flesta anser att mammor, eller andra personer i barnets närhet, absolut inte kan påverka barn till att "hitta" på. Diskussionen förs också i vissa krönikor och då främst av Trixa Marklund.

I Sverige tillåts inte reklam som vänder sig direkt till barn. Varför? Vad är orsaken till detta förbud? Jo, experter inom detta område påstår att reklam som vänder sig direkt till barn påverkar dem.

Någonting stämmer inte! Å ena sidan kan barn påverkas av vad som visas i teverutan, där allt är abstrakt. Barn ska inte heller se på vissa filmer förrän de fyllt elva eller femton år, eftersom dessa filmer kan ha påverkan.

Men å andra sidan när det kommer till mammor och andra i ett barns direkta närhet kan dessa inte påverka barnet. Hur går det ihop? Jag har läst hundratals sidor när det gäller anmälningar av mammor, där de påstår att barnen sagt saker, som sedan ligger till grund för att barnen ska ha utsatts för incest.

Själv funderar jag på att ringa till slumpvalda kvinnojourer, socialnämnder och polisstationer bara för att ställa alla mina frågor, höra svaren och se hur lika eller olika de är. Men innan jag sätter mig vid telefonen vill jag gärna höra vad alla ni därute vet om hur det går till.

Ska bli intressant.

För det är faktiskt, hur illa det än låter, en mängd människor som tjänar grova pengar på detta. Behöver jag tala om att det är barnen och papporna som är de största förlorarna, om det som påstås bevisas vara en lögn?


P.s Reklam i SR? Jajamensan! Hörde för första gången public service kanalen P4 i Sveriges Radio göra reklam. I "Ring så spelar vi" , ett av de mest populära programmen på lördagsmornarna, ställdes en fråga:

Lisa Syrén: Gillar du deckare?

Telefonören: Nja, jag läser inte mycket deckare.

Lisa Syrén: Detta är en känd svensk författare som har skrivit en deckare tillsammans med en känd amerikansk författare som heter James Patterson.

Telefonnören: Jag känner till Anna Jansson, och Stieg Larsson, javisst men han har ju dött!

Däremellan minns jag inte riktigt vad som sades men Lisa Syrén gav svaret till telefonören.

Lisa Syrén: Liza Marklund och James Patterson har skrivit en deckare ihop, som heter Postcard Killers och den boken kommer ut den 27 januari.
Ojdå, hoppla!


Nästa reklaminslag även den förvandlad till en fråga var för SVT2 nya serie Landet Brunsås. Ja, så med andra ord är reklam-isen bruten även för public service kanalen. I Liza Marklund och James Pattersons fall är det ren reklam om inte Piratförlaget nyligen köpt in sig i Sveriges Radio. Jag undrar hur länge Sveriges befolkning kommer fortsätta betala licenspengar och kalla Sveriges Radio för oberoende och fri från reklam?D.s
Tillägg: Jag har anmält till Granskningsnämnden för att veta om jag och alla andra författare i Sverige också kan skicka in våra böcker, som kan bli frågor i programmet och på det sättet få uppmärksamhet och reklam.

Nedan har du REKLAM för mina böcker...


Här kan du om du inte vill ha erbjudandet om fyra pockets för 119:- inkl.frakt också låna eller köpa mina böcker i e-boksformat:

Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Idag har jag satsat på två enkelrader på Lotto med Joker, självklart hoppas jag på Drömvinsten, för det betyder att jag kan dela ut pengar till mina nära och kära och mina vänner. För inte i helvete behöver 173 miljoner för mig själv!

Ramona