Senaste teve-intervjun 2015

fredag 4 maj 2012

Wikipedia så det blir rätt nån gång!

På fotot Birgitta Grundén och jag i Lysekil, taget 2010. Birgitta var den första  journalist som tog kontakt med mig, efter att Dyrbar kärlek kommit ut första gången 2005.Wikipedia uppgifter om mig så det blir rätt någon gång!Ramona Fransson (född  Szölczinski) är författare och född 23 mars 1956 i Borås. Hon har bl.a. arbetat som sjukvårdsbiträde, servitris, TV-hallå ( Göteborgs stads bostadsaktiebolag intern-TV), översättare av engelsk videofilm och är numera delägare i anomaR förlag AB.

Utbildning: Gymnasieekonom

Familj: Thommy

Böcker, deckare:
Dyrbar kärlek ( Axplock 2005) omarbetad utgiven 2007 på eget förlag anomaR.
Iskall hämnd  2006
Mord i Skärhamn  2007
Lyckohjulet   2009
Mord under Tjörn Runt  2010
Hämnaren från Tjörn    2012

Självbiografier:
Älskling, vi blir inte med barn  2008
Ändhållplats Sverige  2011


Dessa uppgifter är till för den som vill lägga ut detta på Wikipedia, eftersom det då och då dyker upp uppgifter som inte tycks ha en verifierad källa.

Ramona

BTJ Recension av Hämnaren från Tjörn

BTJ= Bibliotekstjänst har recenserat "Hämnaren från Tjörn"

Eftersom det inte är tillåtet att lägga ut hela recensionen utan endast delar av den gör jag det.

Fristående forts. på Mord under Tjörn runt (2010).
Försäkringskassans överdirektör dör av en bilbomb på Tjörnbron. Hämnaren från Tjörn är Ramona Franssons sjätte deckare i västkustmiljö med Greger Thulin som spaningschef. Bokens handling kretsar kring Olivia som är ensamstående mamma till Mylla och Emil. Olivia drabbas av cancer, Emils födelsedag glöms bort och systern Jessica rycker in. Bakom ryggen agerar väninnan Anna-Karin för att adoptera bort Mylla. Persongalleriet är brett och författaren talar genom flera röster men det är tonåringen Emil som engagerar. Fransson har utvecklats påtagligt genom sina böcker. Ramona Fransson skriver om verkligheten för de utsatta i dagens samhälle och hennes patos är hedervärt.


Recenserades av Ylva Floreman i BTJ-häfte 12:2012.

Ramona

De får inte sörja sin döda dotter!

Foto ur Expressens artikel 2012 05 04
Jimmy Fredriksson, hans fru Linda och dottern Ida, sörjer lilla Meja. Hon avled i cancer i oktober.

Så nu har det gått sju månader och det är dags att slå ihop klackarna och leva livet, eller?

Så tycks i alla fall Marlene Larsson handläggare på Försäkringskassan i Umeå resonera, som nu  utförsäkrat Jimmy. Han får minsann torka tårarna och glömma bort sorgen.

En gång i tiden, vilket känns som om det var hundra år sedan, var Försäkringskassan din vän, FK skulle ta vara på dina intressen gentemot arbetsgivare, därav namnet " Försäkring" som betyder att du är försäkrad och har rätten till ersättning. Precis som när du har försäkrat din bil, villa, lägenhet, juveler m.m.

Idag är Försäkringskassan din fiende, en "kassa" som inte längre ser till dina behov, utan regeringens krav. Alla ska arbeta! Jobb ger dig frihet att bestämma! Ja, man känner igen de flesta parollerna.

Men om du är under isen, har förlorat ett barn i en grym sjukdom, då är du inte en skönsjungande människa. Du är i behov av läkning och den tar tid. Men tid verkar det inte heller finnas i ett av världens rikaste länder med det bästa välfärdssystemet som finns enligt Anders Borg & Co...

Jag kräks över den behandling som människor får i Sverige i svåra stunder och samtidigt gnisslar jag tänder av ilska. Jag borde skicka "Hämnaren från Tjörn" till överdirektören på FK, men det kan ju uppfattas som ett hot... men jag har god lust...

Ramona