Senaste teve-intervjun 2015

lördag 24 september 2011

Inbjuden till lunch av GP och därefter seminariet och allt gick bra!

På bilden  Birgitta" Blondie" Andersson, kvinnan som skrivit den fullständigt hjärtevridande och omtumlande boken "Blondie". Hon tog sig tid att komma från Stockholm och besöka mig och Thommy.

Först började fredagen som vanligt på mässan, fackfolk, det strosas runt, antecknas flitigt och ställs bra frågor, sedan var det dags för lunch på Lisebergs huvudrestaurang. Göteborgs Posten håller tillställningen för att dela ut Litteraturpriset ( delats sedan 1987), som förutom äran, tjusigt diplom också innehåller en lätt chech på 50 000 i papperspengar.

En ung pojke ( i mina ögon då ja) Malte Persson fick det fina priset, applåder och sedan var det dags för kaffe och äppelkaka. Ett viktigt moment var det när Gabriel Byström, GP:s kulturredaktör, pratade om Dawit Isaak, den svenske journalisten, som dessvärre har dubbelt medborgarskap, och som suttit och fortfarande sitter fängslad efter tio år, utan rättegång, i sketlandet Eritrea. Det är vid sådana här tillfällen jag skulle vilja att Supermannen eller kvinnan fanns på riktigt! Den förbannade skitstöveln till president i Eritrea borde tänka på att en dag är han död, och en dag är han bortglömd, och den enda anledningen till att någon möjligen kommer minnas skitstöveln är att han var just en "Skitstövel".

Föreläsningen om "Ändhållplats Sverige" gick väldigt bra, om jag ska tro på dem som lyssnade, och det gör jag. Till GP:s lunch hade jag äran att få sitta med Birgitta Stenberg, som också är vän till Birgitta Andersson, vi hade en mycket trevlig lunch, med god mat och härliga samtal.

Senare kom Birgitta Stenberg och Birgitta Andersson, med flera till min föreläsning, som på förlagets begäran har filmats. När jag får filmen kommer jag lägga ut den och då kan alla som så önskar titta och lyssna. Den är på tjugo minuter, så du kan fixa dig en kopp kaffe och ta en macka under tiden:)

Min svägerska ( lutar sig mot mig) och hennes väninna var också på föreläsningen och här kommer de och gratulerar och berömmer. ( Helt opartiska naturligtvis:)Bilden på den suddige mannen är helt och hållet in makes fel! Han heter Bengt och är en underbar granne, som också bor på Tjörn. Bredvid honom står Monica Larsson, en god väninna till mig sedan 1976.


Ja, that´s all folks! Tyvärr glömde jag kameran hemma idag, och då blev det inte en enda bild från lördagen. Men vi hade en stunds kul mingel på "Sky bar" Heaven 23, och med vi menar jag några av oss alla författare, som först och främst specialiserat oss på deckargåtor. MInglandet kom till tack vare Varg Gyllander som står för sammankallandet och gissa att vi kommer!

Ramona

Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som har släppts i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&