Senaste teve-intervjun 2015

måndag 12 april 2010

Jag vill göra likadant mot djurplågarna som de gjorde mot kaninerna!

Se på den lilla kaninen. Den är försvarslös. Den kan inte mörda dig.

Den kan inte binda ihop dina fötter. Kaninen kan inte hälla bensin i ditt öra och långsamt föra eldslågan till ditt öra.

Vem gör en sådan grym handling? Jo, en grupp djupt störda killar. Killar som enligt FBI:s forskning med 99 procents säkerhet är blivande våldsamma mördare.

Fyra unga killar mellan 18 -22 år köpte två kaniner enbart för att mörda dem under skratt och stoj.

Den ena lilla kaninens bakben tejpades ihop och under tiden som de skrattade hällde de på små doser av bensin i örat och tände på. Den stackars lilla kaninen sprang iväg som en brinnande skrikande fackla och samtidigt skrattade dom nästan på sig av förtjusning.

När det inte brann tillräckligt hällde de på mer bensin på kaninen samtidigt som den sprattlade och skrek i dödsryckningar.

Den andra kaninen tog de till en hund. I ett litet källarutrymme hetsades den stackars hunden att döda kaninen.

Först vill jag säga att jag beundrar de poliserna som inte slet djurplågarna i stycken. Jag hade behövt handfängsel om jag hade förhört dem. Annars hade jag slagit ihjäl dem.

Jag vet inte varför, men om jag fick bestämma skulle jag ha gjort likadant med de fyra unga männen som de gjorde med kaninerna. Jag hade bundit ihop deras fötter och händer, därefter hade jag hällt bensin i deras öron och tänt på. Skillnaden mellan deras handlade och mitt är att jag hade inte skrattat under tiden som de brann, utan jag hade spelat upp filmen där de plågade ihjäl kaninerna.

Ramona
Den hämndlystna


Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Hur kan en kvinna tänka på det här egoistiska sättet? Men svaret av en man blev kristallklart!


I går skrev jag en artikel på Newsmill och bland kommentarerna fick jag flera som gjorde mig förbryllad och en av dem som var ett svar som jag upplevde kristallklart.

Artikeln på Newsmill handlar om att det finns kvinnor som misshandlar män.

Här en kommentar av en kvinna: Maria Söderqvist.

""Kvinnor som blir misshandlade av män kan söka hjälp på kvinnojourer. Var ska män som misshandlas av kvinnor söka hjälp?" avslutar Ramona sin artikel.


1979 var undertecknad en av grundarna av Kvinnojouren i Lund. Den tredje i Sverige efter Stockholm och Göteborg. Under många, många år bekvinnades den, liksom de flesta kvinnojourer, av ideellt arbetande kvinnor. Så även i dag. På sin höjd får de bidrag för EN heltidstjänst men oftast en halvtidstjänst. Mer är snarare ett undantag. Så än i dag jobbar 100-tals kvinnor runtom i Sverige helt ideellt för sina medsystrar. Så en uppmaning till män - sätt igång och satsa av er fritid och jobba för era bröder!!! Bli tillströmningen stor kan ni ju alltid be om en halvtidstjänst." Slut citat.

Här är svaret som jag tyckte var kristallklart av en man som heter Mats Lind:

"Förstår att det är svårt för dig att unna män förmånen att få hjälp av den plattformen som finns och som dessutom är de enda som idag får statliga bidrag för att hjälpa människor i nöd, hade du sagt samma sak om det exempelvis var skåningar eller Afghaner som var drabbade?


- Nej, Ni skåningar eller Afghaner får väl ordna upp detta själva då vi bara hjälper genuina Upplänningar.

Det är det första som slår mig hur enkelspårigt och dumdristigt man helt i onödan gör det svårt för sig då terapeuter som tar emot män och kvinnor ser att våldet framkommer på likadana sätt i båda fallen. Dvs män och kvinnor instigerar våld i lika hög utsträckning och i 50% av fallen så är våldet reciprokt men istället så lever man i kvinnojourerna i någon sorts förnekelse pga av att de läst någon teori om att bara män slår och de slår för att det finns en könsmaktsordning!?

Erin Pizzey är en kvinna som var med och startade "women´s shelter" och hon har sagt många kloka ord om hur det såg ut, hon befäster vad man idag vet om hur våldet ser ut och var det kommer ifrån. Hon har skrivit en bok om detta som heter " How feminism hijacked my movement" där man ytterligare ta reda på hur en ideologi kan motverka hjälp för båda könen. Läs den är mitt råd!

I Sverige idag så har de ideella mansjourerna planer på att stänga ner sin verksamhet då de inte orkar längre, i Malmö så har man fått bidrag fram till år 2009 i några år men samma år fick man till svars att de pengar som gått till mansjouren nu skulle läggas på en tjejjour istället. När jag frågade föreståndaren för Malmö mansjour om det fanns behov av stöd så svarade han att det skulle behövas 3 heltidstjänster för att få en någorlunda bra organisation. Det är synd att vi inte har någon stark och positiv jämställhetsorganisation i Sverige som kunde ta tag i dessa frågor, hoppas att det kommer fram någon rörelse som blir politisk som är för t ex statsjämställdhet :-)

Vet inte vilken värld du lever i Maria Söderqvist men det verkar som om det är en värld av förnekelse vilket är tråkigt då både män, skåningar, afghaner, upplänningar och kvinnor drabbas av våld. Oavsett om det är en (1) skåning och 250 000 afghaner som drabbas av det så har skåningen lika rätt att få hjälp det är synd att det verkar bli en tävling mellan könen om vem som har det värst eller vem som bär den tyngsta offerkoftan. Vad är det för övrigt som har orsakat detta?" Slut citat.

Förutom dessa kommentarer var det ytterligare information av en man som heter Mattias Börjesson och det handlar om en forskningsstudie som utförts i USA, och efter att ha skummat igenom den undrar jag av vilken anledning Uppsala universitets genusforskare inte berättar om det här. Är svensk genusforskning en bluff? Här har du länken!


Slutsatsen jag själv drar av detta, är att vi är inte ens i närheten av det som heter jämlikhet och än en gång undrar jag när vi ska börja närma oss. Jag trodde att vi sökte gemenskap och förståelse mellan könen! Dessutom är mansjourer inte till för män som är slagna av kvinnor, utan för män som slår kvinnor!
Detta fick jag reda på i samband med att Glenn Forrestgate var hos Malou i Efter Tio för att presentera sig och sin bok "När mardrömmen blev sann".

Ramona


Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på