Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 11 september 2014

Mina funderingar så här några dagar inför vad många kallar ödesvalet.

Se på bilden ovanför! Är det inte så här de flesta av oss ser på Sverige? Jag gör det och det beror på att jag har haft ynnesten att bo på liknande sätt. Och ja, Sverige är underbart, men är det så för alla människor?

Är det så för alla ens i Sverige? Nej, självklart inte. Men hur många välbesuttna svenskar vet hur det ser ut i de områden runt om i Sverige där det finns hög kriminalitet, våldsbrottslighet, överfall, rån, skottlossningar och allmän oro på daglig basis.

Hur ofta har Djurgårdsborna, Östermalmsborna eller för den delen folk på Söder i Stockholm och motsvarande områden i Göteborg och Malmö behövt gå ut på sina gator för att demonstrera mot våld i sitt kvarter?

Många människor som bor i de utsatta ytterområdena har med all säkerhet aldrig varit ute i en svensk skärgårdsmiljö, varit inbjudna till någon flott villa i Sandhamn på Gotland eller blivit bjudna på en sommardrink i någons skärgårdshus på någon av alla de sagolikt vackra öarna som Sveriges skärgård består av. Det är alltid enkelt att sitta i sitt trygga hem och tycka till om hur andra ska göra. Hur andra ska förbättra sin situation. Många människor som bor i dessa utsatta områden kommer från Somalia, Eritrea, Syrien, Irak, Iran och med flera katastrofländer.
Här en bild från ett slumområde i Eritrea. Är det någon som egentligen skulle vilja bo där?Finns det någon mamma som egentligen vill ha det så här? När man vet att det finns länder där människor täljer guld?

Bilden från Somalia.


Finns det någon förälder som vill att det första barnen får i handen blir ett vapen istället för en fotboll?

Bilden från Somalia.


Jag är helt övertygad om att de flesta människor hellre sitter i ett mysigt hus i ett tryggt område som Djurgården. Eller?


Men kan alla få detta? Ja, säger en del med övertygelse. Andra tvärtom med samma övertygelse.

Nästa fråga: Är det mitt eller ditt fel att inte alla har en trygg tillvaro i livet? Knappast!

Världen har alltid varit en orättvis plats att leva på. Kommer så vitt jag vet alltid att förbli orättvis. En del badar i pengar, andra har inget att äta. Vad drömmer dagens unga i Sverige om idag? Tja, beror nog på vem du frågar. En del som har skaffat sig en lång och gedigen universitetsutbildning drömmer om nåt så enkelt som ett arbete, så de kan skaffa sig ett eget boende. I dagarna har jag följt alla partiledarutfrågningarna och de har i stort sett varit desamma, förutom när Aftonbladet visade det över webben. Den har hittills högst poäng från mig. Men som sagt frågorna och svaren är ett evigt mantra. Fler jobb, bättre skola, omsorg, äldrevård vill samtliga ha, och ja vem vill inte det?

Frågan jag alltid undrar över och aldrig fått svar på är: Vem ska betala och hur? Där är svaren högst varierande, från att det spelar ingen roll vad det kostar till att skatterna måste höjas.

De flesta normalbegåvade människor vet att allting kostar pengar. Inget är gratis. Inte ens att dö! Även om den som ligger i kistan inte behöver bekymra sig över det längre.

Idag med ett internet som på ett ögonblick visar vad som händer överallt inom loppet av några sekunder och ofattbart många, även fattiga, har tillgång till denna upplysningsapparatur, så vet de fattiga i Somalia att det ser väldigt annorlunda ut i andra länder i väst än vad det gör i deras eget land.

Och om jag vore en fattig mamma i Somalia eller annat liknande land hade jag också gjort vad som krävs för att ta mig dit och hoppas på att ge mina barn ett bättre liv. Min filosofi har alltid varit, att alla har rätt att söka asyl men alla har inte rätt att få asyl.

Alla rika västländer har också skrivit på samma dokument och har samma regler för att förbinda sig att hjälpa till vid katastrofer, krig och annat som gör att människor flyr för sina liv. Så har även Sverige, Finland, Danmark och Norge, men som alla vet har Sverige ensamt slagit rekord efter rekord i antalet asylsökande. Migrationsverket dammsuger Sverige just i detta nu för att hitta plats till alla sökanden.

Cecilia Malmström har mer eller mindre stått med en megafon för att basunera ut Sveriges generösa flyktingmottagande och skällt på andra EU länder som inte tagit efter Sveriges modell. Men de andra EU-länderna, med samma reglerade dokument påskrivna som Sverige har vägrat att efterlikna Sverige.

Det land som tagit emot minst flyktingar är Finland, därefter Danmark, och Norge som inte är med i EU har tagit fler och sist men inte är den gula stapeln Sveriges mottagande.

Är Finland rasistiskt eller Norge eller Danmark? Ja, om du frågar Cecilia Malmström eller svensk media. Nej, säger finländarna som förutom att ha varit i krig också varit ockuperat av Ryssland.


I Sverige bor det för närvarande 9,517 miljoner ( 2012) och alla har som bekant inte ett eget hem. Är det varje människas rättighet? Ja, enligt de mänskliga rättigheterna är det så. Kan det bli verklighet? Nej, för att många människor har inte ledare som tar tillvara deras intressen, utan enbart sina egna.

Mugabes palats i Zimbabwe. Ett land med fattiga människor och en befolkning på cirka 13 miljoner.

Och härifrån kommer delar av Mugabes förmögenhet. Diamanter!
Som gärna visas upp på Oscarsgalan eller även i Sverige på kändisarna små fingrar. Se filmen Blood Diamant" mycket sevärd och otäck film.Så här bor till exempel en världskändis i USA Madonna, som adopterar fattiga barn i Afrika.

Det finns rum för många!

Värdet på villan är 120 miljoner kronor  och ligger i Beverly Hills i LA.

Jag har varit i BH, väldigt flott, flott och stinkande dyrt och väldigt HÖGA murar)


Sammanfattningsvis vill jag bara påpeka att jag är inte kommunist och jag tror inte på kommunismen som något som ska praktiseras på människor. Inte heller tror jag för ett ögonblick på diktatur, som Mugabe praktiserar. För mig är demokrati och kapitalism den enda vägen för att fler och fler ska komma undan fattigdom. Men till syvendes och sist tror jag att världen är överbefolkad flera gånger om och även om jag är ateist så undrar jag om inte de orden i Bibeln, som säger att människan kommer att förinta sig själv, är nära till hands att tro på.


Rösta nu i valet! Din röst räknas och din röst är viktig!

Ramona