Senaste teve-intervjun 2015

fredag 6 november 2009

Ensam pappa söker är det nya programmet i TV3Igår tittade jag på Debatt. Hela programmet var ägnat åt barnen och deras utsatthet.Dels diskuterades barnexperten Lousies uttalanden i SVT:s nya dokumentär där barnfamiljer berättar om sina problem och dels genom programmet i TV3 : Ensam mamma söker.


Från programmet Ensam mamma söker TV3 satt en ung kvinna och från ett klipp ur dokusåpan visade man henne och två döttrar vid köksbordet. Döttrarna, tio och tolv år (tror jag ) satt med mamma och diskuterade hur mammas nye man skulle vara. De satt tillsammans som tre vuxna vänninor.


Nu undar jag vad tycker papporna om alla dessa program deras barn utsätts för? Varför hör man inget från dem?


Om vi tänker oss att vi gör tvärtom, vi gör programmet Ensam pappa söker . Varför får jag plötsligt en känsla av att socialnämnden skulle bli nerringd av skitförbannade mammor som skulle klaga på att deras barn utsätts för exponering och varför känns det som att socialnämnden omedelbart skulle rycka ut med blåljus?


Men återigen: Alla dessa ensamstående kvinnor med barn i programmet Inlåst på TV4 (som visade sista avsnittet igår) i Ensam mamma söker TV3, var är alla papporna? Rymt?


Har alla dessa kvinnor blivit befruktade av okänd donator i Danmark? Eller vad har hänt? För jag saknar pappornas åsikter och framför allt svar på varför papporna slutat engagera sig. Har de tröttnat på sina barn eller har mamman bestämt att papporna inte längre får vara med och bestämma?

Det kändes som att det bara var Belinda Olsson, Paul Ronge och Kattis Ahlström som verkligen brydde sig om barnen. Att Alex Schulmans före detta fru Katrin, som numera är gift med Bimbo talade om att hon skulle låta hela Sverige se hennes förlossning var ju inte oväntat.

Klapp med klack!

Ramona


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet, Älskling, vi blir inte med barn låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.