Senaste teve-intervjun 2015

måndag 28 december 2009

Kan du tvätta dig själv?


Nu ska jag bada, tänker du! Enkelt, tappa i vattnet, ställ fram ljus, häll i badolja och under tiden som vattnet rinner klär du av dig för att göra dig redo att stiga ner i det avslappnande varma skummande badvattnet.

Men tänk dig nu att du inte kan tappa i vattnet i badkaret. Du kan inte vrida om kranen! Du kan inte klä av dig själv. Du kan inte heller bestämma när du vill bada eller ännu sämre, du kanske inte får bada alls för det finns ingen hjälp att få!

Allt som friska och unga människor tar för givet, kommer en dag kanske bli ett ouppnåligt mål. Alla blir vi äldre om vi har tur, men alla fortsätter inte sin ålderdom med att enbart bli lite lätt skröpliga, utan en del blir sjuka, så sjuka att en vanlig tur till affären blir blott ett minne.

Personlig assistent är en fantastisk person som arbetar för just dig. Men hur fantastisk är hon/han för dig? Passar ni ihop? Kan ni tala med varandra?

Inom kommunen, åtminstone på Tjörn, kallas en människa som behöver en assistent för "brukare".

Inom den privata sektorn med samma utbud av tjänster kallas du för "kund".

I ditt eget hem ska du släppa in en eller flera personer som du aldrig tidigare träffat. Dessa personer ska torka dig där bak efter ett toalettbesök. Kanske även duscha av dig, klä av och på dig. Mata dig. Allt detta, ska en för det mesta ung och okänd person hjälpa dig med.

Det minsta du ska få göra i detta läge är väl att få bestämma vem du vill ska hjälpa dig med detta, eller?

Så var tacksam för var dag som du klarar ditt eget hushåll och kan plumsa ner i badkaret när du själv vill!


Mina deckare finns även som e-böcker på Sveriges samtliga bibliotek.

Näthandlarna med samtliga mina böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Har du redan gett ut en bok/böcker? Letar du efter böcker som inte finns hos de vanliga näthandlarna eller i bokhandeln? Då tycker jag att du ska kika in på den här sidan!
www.wikibook.se

Hälsar
Ramona