Senaste teve-intervjun 2015

söndag 1 augusti 2010

Ekstra Bladets bildspel. Här blir de äldre kvinnorna bestulna!

Jag vet vad jag skulle vilja göra med de här två kvinnorna om jag fick tag på dem.

Fast det är knappast lagligt!

Det är så jävla lågt att stjäla av äldre att jag fullkomligt exploderar av ilska när jag ser detta!

Förbannade jävla tjuvkärringar, måtte ni ruttna i helvetet!

Här klickar du dig till den danska tidningen Ekstra Bladets bildspel av hela förloppet.


Att jag inte kreverar av ilska! Nej, jag måste sluta nu annars...

Hur jag fick reda på det här? Genom att läsa Politiskt inkorrekt hemsida.  Det är la en jävla tur att jag skriver av mig all min ilska i mina deckare, annars vete fan...


Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Aino Trosell, prisad proletärförfattare, också lurad av förlaget Axplock?

Aino Trosell, prisad proletärförfattare och etablerad sedan 1985 har tillsammans med 21 debuterande författare skrivit 24 deckarnoveller som givits ut av (det så kallade) förlaget Axplock.

Boken som fått titeln Debut i död är enligt Axplock på "432 sidor, trådbunden i hårdband och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget för 228 kronor inkl. porto och moms". Allt enligt Axplocks hemsida.

På Adlibris kostar boken 156:-, och formatet är inbunden.

Jag undrar hur mycket de debuterande författarna fått betala för att få vara med i boken? Eller vad det numera kostar att få sin bok utgiven av Förlaget Axplock, som påstår sig vara ett förlag och som enligt dem själva hjälper författaren "hela vägen" från Ax till limpa.

Enligt mitt sätt att se saken, efter bara ynka fyra år i branschen, är meningen : Att hjälpa en författare "hela vägen" inte att skicka ut mejl till samtliga Sveriges tidningsredaktioner och dessutom ta betalt för varje bok som skickas ut.

Jag vet hur otroligt många människor som drömmer om att bli författare. Det är tusentals förhoppningsfulla som precis som jag själv skickar runt sitt manus. I mitt fall hände detta 2005 och som de flesta hade jag ingen aning om vad som skulle ske om ett förlag antog mitt manus.

Det jag däremot visste var att om jag anlitade Books-on-demand skulle jag få betala för att få en bok utgiven. Därför fortsatte jag att skicka ut mitt manus. Jag började med att skicka mitt manus till tre eller fyra av de största och fick "tack men nej tack".

Av Axplock fick jag däremot ett brev och inte manuset tillbaka. Mitt manus var antaget och jag var i sjunde himlen! Dessutom av ett "riktigt" förlag! Trodde jag ja...

Precis som troligen många före mig trodde jag på vad Hans Richter berättade och han var en mycket pratglad människa. -Du kan inte korrläsa dig själv Ramona, sa han. Det hjälper vi dig också med!

Enligt kontraktet som jag skrev under skulle jag få en månatlig redovisning. Jag har inte ens till nu fått en slutlig avräkning!

Jag visste att en ny bok skulle ha flikar och vara inbunden, det var för mig en självklarhet. Hans Richter pratade "limbunden" jag hörde "inbunden". Hans Richter försökte inte att ta mig ur villfarelsen.

Min "Debutdeckare" Dyrbar kärlek kom ut i juni 2005 och BTJ:s recension var tydlig: Boken vimlar av korrektur-och syftningsfel.

Men det var inte "bara" korrektur-och syftningsfel som gjorde mig förtvivlad och så småningom rasande på Axplock. Det var inte en "inbunden" bok. Det var en storpocket som kostade mig 100 kronor styck! En pocket fylld av tryckfel från ett uselt tryckeri. Hela upplagan på 300 böcker fick tryckas om. För varje ex som skickades ut från Axplock, trots att den första upplagan var undermålig, tog Hans Richter också 18 kronor.

Eftersom boken kostade mig 118:- tog bokhandlarna 269:- kronor av kunden för en "pocketbok"!

Nu är det en gång så att vi människor inte gärna vill erkänna att vi blivit blåsta, vi skäms över vår dumhet. Så också jag. Jag trodde att alla visste hur det gick till när man fick sitt manus antaget, alla utom jag. Nu vet jag bättre!

Det blev så mycket strul med Hans Richter och hans så kallade Förlag Axplock att hela den händelsen nästan är värd en bok, om så bara för att skydda och hjälpa andra att inte klampa i samma rävsax.

Det är därför jag undrar om Aino Trosells medverkan i boken Debut i död kostat henne något, eller om Aino Trosell rent av fick betalt och därmed ovetande hjälpte Hans Richter att locka till sig presumtiva kunder med författardrömmar. Ska bli intressant att se om någon från media följer upp det här.

( Ibland får jag känslan av att min Kalle Klanka debut förföljer mig och mitt författarskap till denna dag)


Hela soppan med Axplock gjorde att jag bestämde mig för att starta anomaR Förlag och aldrig "lura" en enda drömmande blivande författare!
Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON