Senaste teve-intervjun 2015

fredag 20 mars 2009

Uppdrag granskning tackade nej till att undersöka bluffen-Gömda-Asyl!

Tänk, jag trodde faktiskt att Gömda-geggan borde ha varit en rejäl tugga för Uppdrag granskning att bita i. Men jag hade fel.

De tackar nej. Ingen orsak till "nejtack"bara ett enkelt svar.

SVT producerar en mängd bra program, men mycket är också totalt ointressant för alla utom en mycket liten klick. Det är vad som kallas public service. Ska finnas något för alla. Samtidigt vill de väldigt gärna konkurrera med TV4 i första hand. Då slås det på stora bongotrumman för underhållningsprogram. Vissa har inte alls fallit mig på läppen.

Nåväl hur Liza Marklunds maktposition ser ut i det lilla puttelandet Sverige, vill inte någon på Uppdrag granskning rota i. Man kan ju undra varför? För om vi tänker oss att Liza Marklunds makt hade ägts av någon annan inom media, är jag övertygad om att programmet gjorts omedelbums!


Här kommer en enkel uppställning:

Liza Marklund, Jan Guillou och Ann-Marie Skarp äger tillsammans Piratförlaget.
I Piratförlagets styrelse sitter bland annat: DN:s chefredaktör Torbjörn Larsson, författaren Carl Hamilton och Peter Althin, advokat.

Jan Guillou skriver krönikor i Aftonbladet och Liza Marklund brer ut sig som krönikör i Expressen. Smart! På det sättet täcker de in nästan hela Sveriges papperstidningsläsare.
Ointressanta uppgifter för Uppdrag granskning!

DN:s chefredaktör Torbjörn Larsson var chefredaktör för Aftonbladet under 1987-1997 och har också haft sin rumpa på en av stolarna i Schibsteds koncern och nött stolar på Bonniers som äger Expressen som anlitar Liza Marklund som krönikör. Torbjörn Larsson har snart ändat sitt äktenskap med Amelia Adamo som driver tidningen Amelia, som ägs av Bonniers.

Ointressanta uppgifter för Uppdrag granskning!

Peter Althin är en av de flitigaste advokaterna att synas i TV med sina mål. Han var tidigare också medlem i Kristdemokraterna och satt i justitieutskottet. Han är Piratförlagets advokat. Alltså är det Peter Althin som skickas ut om någon får för sig att trampa Piratförlaget och dess
ägare på tårna...
I justitieutskottet sitter/satt Thomas Bodström som är kompis med Liza Marklund. Inte för så länge sedan kom Thomas Bodström ut med en deckare ( som visade sig vara bra nattlektyr om man inte kan somna, för boken fick folk att somna direkt, har jag hört). Att skriva denna deckare var en viss person behjälplig, vem vet jag inte, men ryktet säger att det skulle vara allas vår Liza Marklund.

Thomas Bodström har också nött stolen som styrelseledamot i svenska UNICEF. Och som ett rent under blev Liza Marklund en av UNICEF:s representanter.Ointressanta uppgifter för Uppdrag granskning!

Följ denna länk som jag har använt för att skriva detta.


Som sagt, allt detta är helt ointressanta uppgifter för Uppdrag granskning och jag skulle bra gärna vilja veta varför?


Ps. Glömde att Mona Sahlin också tillhör Liza Marklunds vänkrets. Mona Sahlin som yttrade sig om skapandet av nya lagar genom att åberopa fictionböckerna Gömda och Asyl.D.s