Senaste teve-intervjun 2015

lördag 15 januari 2011

Ändhållplats Sverige påbörjad till ljudbok. Det känns vemodigt.

Normalt brukar jag ha tryckt upp mina böcker innan jag läst in dem. Den här gången gör jag tvärtom. Och anledningen är att under tiden som jag läser in ser jag fel som inte upptäckts tidigare, efter genomgången korrekturläsning.

Samtidigt som jag startat inläsningen av Ändhållplats Sverige undrar jag hur man gör med en ljudbok, vars ursprung, den tryckta boken, ska innehålla dokument och bilder och som i ljudform av naturliga skäl inte kan innehålla bilder. En del människor som lyssnar på ljudböcker gör det av orsaken att de är synskadade, men alla har inte detta problem, utan lyssnar för att de gillar det. Till dessa kanske förlaget skulle kunna göra en extrafil, med foton och tillhörande dokument? Får fundera på det.

Det vemodiga i att sitta och läsa in boken är, att veta att chansen att min mor kommer att få uppleva boken är minimal. Det gör fruktansvärt ont.

Fotot på mig i tre års ålder och även det på min mamma nedan, är några av alla de fotografier som ska vara med.       Ramona

Människor som Inga-Britt Ahlenius behövs det många fler av!

Bilden på Inga-Britt Ahlenius kommer från Aftonbladets artikel, där det bland annat berättas om hennes tio år som generaldirektör på Riksrevisionen.

Jag vill påstå att Inga-Britt Ahlenius är en av de ytterst få generaldirektörer som uträttat något av betydelse. Jag glömmer aldrig när Bosse Ringholm, socialdemokrat, blev fullständigt nedsablad av Inga-Britt Ahlenius.
Sverige var det enda demokratiska landet i världen,
där regeringen hade makten över riksrevisionen! Vilket jävla vansinne! Och Inga-Britt Ahlenius var den första människan med makt i Sverige som ansåg att det måste ändras.Med på detta inlägg från Youtube finns inte bara inslaget med Bosse Ringholms katastrofala presskonferens, utan också den miserabla misslyckade dragningen av Lotto med Monica Dominic som en av programledarna, fantombildsförväxlingen av Olof Palmes tilltänkta mördare och lite annat smått och gott! Riktigt kul faktiskt!  

Nu har hon skrivit en bok om FN:s chef Ban Ki-moon, som beskriver honom som en lallande omogen sjätteklassare. Det kommer garanterat ta hus i helvete i maktens toppskikt. De är till 90 procent män och inte vana vid att granskas och kritiseras öppet. Men Inga-Britt Ahlenius räds inte maktens uppblåsta pajaser.

Det ska bli mig ett nöje att läsa den här boken Ms Fearless & Mr Chance och jag skulle vilja ha hundratusentals fler av människor som Inga-Britt Ahlenius, som trots sin höga position vågar berätta om vilka som går vilse i maktens korridorer.

Ramona

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook