Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 14 juli 2010

Sven-Otto Littorin förebild för pappor. Den rubriken får nog en och annan radikal feminist att sätta kaffet i halsen.

Nu blir det liv i hönsgården skulle man kunna säga!

Men jag ger Michael Alonzo helt rätt i det han skriver idag på Debatt Sidan 4 i GT/Expressen.

"Jag har ingen aning om påståendet att Sven-Otto Littorin köpt sex är sant. Men det har inte du heller". Det skriver Michael Alonzo. Svenska män vinner sällan ensam vårdnad vid vårdnadstvister. Sven Otto Littorins kamp gör honom till en pappahjälte, anser Alonzo". Slut citat.

Michael Alonzo är beteendevetare, författare till "Ge aldrig upp" och riksordförande i föreningen Pappa-Barn.

Alonzo ger fler mycket tänkvärda exempel på hur det går till i vårdnadstvister, som han kallar skitiga vårdnadstvister, vilka han själv deltagit i som juridiskt ombud i 300 fall. Tingsrätten i Lund har aldrig någonsin gett ensam vårdnad till en pappa.

I andra delar av landet, i fall där mamman varit en fullständig omöjlighet att överlämna vårdnaden till, har inte heller pappan kommit ifråga, istället är det fosterföräldrar eller mormodern som fått vårdnaden.

Alonzo skriver också att han varit ombud i över 100 mål där pappan anklagats för antingen incest, våldtäkt eller misshandel. Alonzo berättar också att antalet vårdnadstvister hela tiden ökar i hela Sverige. I Stockholm pågår flera stycken varje dag!

Avslutningsvis skriver Alonzo: Det är mycket möjligt att Sven Otto Littorin, precis som många andra pappor som vägrar överge sina barn, kommer att förlora allt. Men han kommer också, en dag när barnen är vuxna, kunna sätta sig ner och ta fram domstolsprotokollen. De bevisar att han aldrig svek sina barn. Slut citat.

Dessvärre kan jag säga att inte ens domstolsprotokollen kanske hjälper den dagen. Av egen erfarenhet har jag sett hur en mamma fullständigt kan förvrida sanning och huvudet på sitt barn. Allt mamman säger blir sanning och allt pappan säger blir lögn.

Jag har ingen enkel patentlösning på hur man ska få män och kvinnor att inte bara vara vuxna i det ögonblicket barnen tillverkas, utan även fortsätta vuxenbeteendet vid skilsmässa. Men jag är övertygad om att människor med sans och balans som Michael Alonzo, Ingrid Carlqvist och Pelle Billing och fler som jag inte känner till, redan nu är till stor hjälp. Om tjugo år kanske, eller så kommer det att dröja upp till femtio år, innan vi är närmare jämställdheten. För så länge som inte vuxna kvinnor och män hittar en bra lösning för barnen i samband med skilsmässor, kommer inte jämlikheten att ta ett enda kliv framåt.

Här kan du läsa den utmärkta artikeln av Michael Alonzo.

http://www.expressen.se/debatt/1.2063709/michael-alonzo-sven-otto-littorin-forebild-for-pappor


Ramona


Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa förlagets böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Det gäller att göra små glädjeskutt varje dag.


Idag gör jag ett skutt av glädje över att två av mina deckare befinner sig på topplistan på Adlibris.

På samma gång som det är ofattbart att vara på topplistan, med tanke på att det vimlar av tusentals titlar, är jag lyriskt lycklig över att få vara med.

Tack till alla Ni som puffar, berömmer och läser mina böcker. Utan Er ingen plats på någons lista!


Ramona


Klicka på bilden och den blir läsbar, hoppas jag!

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa förlagets böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON