Senaste teve-intervjun 2015

måndag 18 januari 2021

Veckan som gått! Nummer 2 2021

 

I fredags var vi på restaurang Arizona, i Puerto Rico här på Gran Canaria. Och den vill jag rekommendera för den som gillar mycket god mat och fantastisk service.

Jag är tokig i heta räkor och till det vitlöksbröd, vilket jag beställde. Heta räkor betyder dels att de ligger i bubblande het olja när de serveras och dels att i oljan ligger vitlök och piri, piri. Till det ett varmt grillat vitlöksbröd.

Vi hade också väldigt trevligt sällskap av våra grannar Paula och Mick. Mick är vegan och även för honom fanns det god mat. Thommy tog sjötunga Walewska som han var mycket nöjd med.


Paula tog in ett grillspett med blandad kompott av kött, räkor och grönsaker.
 

Det såg också väldigt gott ut och Paula åt med förtjusning. Mick tog in en spagetti med en sås som var baserad på grönsaker. 

Det var en kylig kväll och eftersom vi befinner oss i januari månad är det faktiskt vinter. Paula och Mick som haft sin lägenhet här i 16 år har upplevt både varma och kalla januarimånader och den här tillhör den kallare. Däremot är det varmt och skönt på dagarna när solen är uppe.

Jag har arbetat med manuset till den fjärde delen av HW & Akkila, Mördande rättvisa, som nu har lämnas in för produktion till e-bok, ljudbok och pappersbok. Uppläsare är Magnus Roosmann, som också läst in de första tre delarna.

Jag har också börjat fila på del nummer fem, och det är alltid roligt att först tänka ut historien, skriva minnesord på lappar för att sedan sätta sig framför datorn och påbörja resan till en ny bok.

 
   

Det händer självfallet saker här i Puerto Rico och förra måndagen bröt det ut bråk på ett av lägenhetshotellen och även bråk på många andra ställen. Bråket mellan några ekonomiska migranter, urartade fullständigt.
Guardia Civil kallades till platsen men de ekonomiska migranterna hade noll respekt för dem. Migranterna gjorde som de gör i Sverige, kastade stenar, möbler och vad de kunde få tag i. De slog sönder inredningen i flera av lägenheterna, och vem ska ta den notan ...? 

Dessa tusentals ekonomiska migranter, som har forslats med stora båtar från Marocko, och kommit i land i mindre båtar till Kanarieöarna verkar inte ta slut och många turister, inkluderat oss, tycker att det är obehagligt att gå ut när det är mörkt och möta stora grupper av dessa unga män.  

En radiokanal, som är på spanska, och lägger ut bilder och filmer på Facebook för de som vill se hur det går till när migranterna slåss och får hjälp att ta sig hit. Du klickar på översättning och då blir det läsbart om du inte kan spanska.

Nu har det börjat röra på sig och i lördags började de ekonomiska migranterna forslas från hotellen till en militärförläggning i Las Palmas och till en på Teneriffa.

 

Trots att det inte är roligt när det regnar så finns det de som är överlyckliga över regnet som kommit. Bönderna! Källorna var nästintill tomma, men nu har de säkrat vattnet för tre år framåt och det är ju goda nyheter. På hotellen är det renat saltvatten som kommer ur kranarna och havsvatten finns det ju gott om. 

Sedan har vi pandemin som aldrig verkar ta slut. Den har vi naturligtvis även här i Puerto Rico, men med få fall. De flesta finns i Las Palmas och det beror på att där finns flest invånare. Vi har restriktioner som att barer och restauranger stänger klockan 22.00. och vi ska vara hemma klockan 23.00. Vi har blivit gulmarkerade och är på nivå 2, men  från och med måndag är troligen vi på nivå 3 och då blir det tuffare.


Vi har redan vant oss vid att bära munskydd, men det har hänt att vi kommit ut och hoppsan ... men jag har med mig en liten påse fylld med munskydd så vi blir aldrig utan.

En rolig grej var att vi från Storytel fick en länk för att se hur många som lyssnat på mina böcker under 2020. Vilka böcker som legat på topp och det var en mysig upplevelse.Etthundrafemtiotretusensexhundra timmar! Wow!

 

 

 

 

 

 


 Jag avslutar som jag började, med en bild på mig själv när jag äter räkorna och med den önskar jag alla en bra start på vecka 3. Och ja, det händer mycket den här veckan. Bland annat kommer USA få en ny president, Biden. Vi lär väl alla få höra om det i gammelmedia tills öronen trillar av. 
 

 

 

 

 

 

Ps. Glöm inte att du kan kommentera och även anonymt. Ds.

Ramona