Senaste teve-intervjun 2015

fredag 29 maj 2009

Akut arbetsbrist! Cecilia Malmström har blivit politiserad!

Jag kunde inte sluta skratta när jag hörde tossan Cecilia Malmström på fullt allvar säga att EU måste tillåta större invandring för vi kommer att få akut arbetsbrist!


Kära Cecilia du och liknande politiska vänner måste slå er huvudet, ta ett piller, eller vad f-n som helst som får er att vakna upp ur er medvetslöshet! Idag finns det över 20 miljoner arbetslösa inom EU, tycker inte du att de borde få arbete innan halva Asien och Afrika kommer kutande?


Diskussionen "Turkiet in i EU" är självfallet en fråga som kommer att stötas och blötas men att 90 miljoner människor som har förtryckts på ett eller annat sätt vill bli fria är inte konstigt alls.


Men eftersom det fortfarande enligt EU: föreskrifter är det land med högst invånarantal som har den största makten, vilket per automatik skulle bli Turkiet om de släpps in i gemenskapen EU, får naturligtvis de andra större länderna med helt annan kultur och värderingar att bli skakis. Tro inget annat! Och framförallt påstå inget annat...


Sällan eller aldrig har Sveriges politiker haft fingertoppskänsla vad det gäller alla oss som berörs av alla hysteriska och underliga lagar. Idag har en riksdagsledamot 54 000/mån och behöver bara värma stolen med sitt arlse i tolv år för att uppnå full pension, oavsett ålder.Nu är plötsligt ALLA politiska partier överens om att pensionen ska tredubblas för de unga som kommer in, på toppen vill ni att pensiontiden ska kortas. Vilket arbetarjobb har full pension efter TOLV ÅR arbete? Städerska? Sotare? Sjukvårdspersonal? Men när det gäller att se om ert eget hus är ni ofattbart kvicka!


Det löjligaste inslaget igår från SVT:s korrespondenterna var när de släpade sig till en liten förfallen by i Bulgarien för att visa att det bara bodde en barnfamilj där. Och!!!! Vad är det för märkvärdigt med avfolkning på bygden? Det finns massor av byar i Sverige där det inte ens bor en enda barnfamilj!!


Jag förstår mycket väl alla flyktingar som idag flyr från urfattiga och militärt oroliga länder som Somalia, Eritrea, Afghanistan med flera och vill söka lyckan i något annat rikt land, men vad jag inte förstår är att de som redan har lyckats komma in till bland annat Sverige inte fått ett enda jobb på tio långa år.
I Sverige finns det cirka 20.000 somalier, 53 procent av dem är under 20 år och enbart 11 procent över 40 år. Två procent hade 1998 varit folkbokförda i Sverige i mer än 10 år! Det finns cirka 160 olika somaliska föreningar i Sverige. Som förening får de bidrag och pysselsättning, lite att göra med andra ord. I Göteborg finns cirka 5000 somalier varav ungefär 10 procent har haft eller har ett arbete!
I Janne Josefssons sista debattprogram var det två kvinnor som kom från Irak eller Iran, tror jag, båda hade varit i Sveirge cirka 8-10 år. Den ena av kvinnorna hade haft ETT ENDA ARBETE som varade i en månads tid under de nio år hon varit i Sverige. URUSELT!
Så för h-e Cecilia Malmström och alla andra hjärnbefriade politiker, SLUTA UPPREPA ETT MANTRA SOM INGEN MED HJÄRNA TROR PÅ!!!!
Ge dessa tjugo miljonerna som redan kommit eller bor inom EU ett ARBETE innan ni tycker att det är viktigt med ännu fler arbetslösa...

Pocketböcker eller inbundna. Du väljer! Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn eller självbiografin Älskling, vi blir...Biblioteken, bokhandlare eller näthandel:AdlibrisBokusBokia.seCDONHa en härligt solig fredag!Ramona