Senaste teve-intervjun 2015

måndag 1 februari 2021

Veckan som gått! Nummer 4 år 2021

 

Här sitter vi och avnjuter en lunch på Waikiki och jag tog mini
burgare, men orkade bara äta en. Typiskt mig!

God morgon! Det är återigen en ny vecka och den som är passé är nummer fyra. 

I den här "Veckan som gått!" handlar det bara om Puerto Rico, Gran Canaria, där vi befinner oss och kommer vara fram till början av mars. Normalt sett brukar jag föra över foton från mobilen till laptoppen, men det gick inte den här gången. Men problem måste ju lösas.

Här sitter Thommy med sina nysmorda fötter. Han har väldiga
problem med dem. De värker och det brusar. Han opererades för Spinal
stenos den 7 september och hade helt platta nerver som läkaren uttryckte det.

Därför förde jag över samtliga bilder från mobilen till bloggen, som jag tog fram på mobilen. Bilderna kommer inte i ordning utan huller om buller.
 
Detta är vårt vardagsrum kombinerat med köket. Precis lagom stort, med tanke på städning.
Ja det ser öde ut. Men det öppnar fler och fler restauranger och just den här serverar kina-mat i bufféform. De håller på att städa och när restriktionerna väl släpper vill de vara redo att öppna.

Här säljer de cannabis-olja. De har inte öppet, men även om de hade haft det vet jag inte vad man ska ha det till.
Så här kan en frukost se ut. Tomater smakar verkligen tomater här. Och löken är ljuvligt god!
I torsdags fick jag för mig att jag skulle putsa glasen runt altanen. Vanligtvis hyr vi in Niclas och han gör det så bra, men som sagt. Och nej, jag gör inte om det. Så ont jag fick! Att jag aldrig lär mig!  
En av salongerna som ligger i shopping centret som har öppet. Men den här besöker jag inte, eftersom jag har hittat en annan och det kommer en bild på den längre ner.

En lekpark för barn som kostar en slant, men det är få turister på ön och få barn. Men delar är öppet. Det finns ju även vuxna som gillar att leka.
Detta är en del av vardagsrummet. Teven hänger på väggen. Och man ser också kylen och frysen. Mellan hyllan och kylen står en hylla med dramaten och vatten. Vattnet köper vi. 
Här är vi på väg ut genom en av fyra grindar som finns i vårt område. Nycklarna till dessa är ovärderliga och det gäller att aldrig tappa dem. Än så länge har det inte hänt oss.  
Harry's är en brittisk pub/ restaurang och den var vi på i lördags. Det var väldigt god mat. Thommy åt för första gången fish and chips, och numera serveras den inte i tidningspapper vare sig utomlands eller i Storbritannien. Jodå, han tyckte det var jättegott!

Paula och jag delade på en portion med kyckling, grönsaker och potatis frites. Mick, som är vegetarian tog som brukligt en grönsaksomelett. Efter maten gick vi till puben som ligger vägg i vägg och där blev det sång av en fantastisk kvinna, Kim. Hon sjöng superbra och var också jätterolig att lyssna på mellan låtarna. Det beror på att hon arbetade som komiker när hon bodde i England. Så det blev en alltigenom trevlig kväll. Skulle du mot förmodan vilja lyssna på min falsksång, när jag också provade på karaoke för andra gången i mitt liv kan du göra det på Thommys Facebooksida här.   Det är Paula och Mick som hurrar och klappar i händerna.


Mick, bredvid Thommy och Paula sitter bredvid mig.
De är våra brittiska grannar och så trevliga och roliga att umgås med.
 
 
 
 
 

Här står Kim och sjunger.

Ytterligare en restaurang som har öppet, och de är fler än vad många tror. För närvarande får de bara ha öppet till 22.00 och det beror på att Gran Canaria ligger på nivå 3 av 4. Lanzarote ligger på 4:de nivån.
Här har jag köpt mig en blus och de har fina kläder blandat med lite krimskrams. Men de har öppet varje dag.
Det här är entrén till vår bungalow.
Detta är min salong Beauty Bank som drivs av engelska kvinnor. I dag, måndag, ska jag prova en ny grej, Lash Lift. Ska bli intressant hur resultatet blir. Det får ni se nästa måndag. 
En bild från vardagsrummet ut till altanen. Det händer att någon då och då gått rakt in i en av glasdörrarna, så också jag, så numera har vi satt en gla`gubbe på en av rutorna. Så slipper man få huvudvärk.
Det finns många parfymerier och de flesta är öppna. Det är mycket billigare här än hemma, även om man köper på nätet. Och nu med så lite folk kan man pruta rejält.
Ännu en bar som är öppen men också en del stängda. Oron finns att många aldrig mer kommer öppna igen på grund av brist på pengar. 
Jaha, där hoppade fotot in på vår dusch.
Fler klädaffärer men många av dem säljer också väskor, solglasögon och hattar.

Här är vårt vattenförråd. Vi handlar av en spanjor som vanligtvis säljer det på måndagar. Då står han vid vårt staket på baksidan och vrålar: Aqua! Varje dunk är på 5 liter och kostar 1 euro. Vår grannfamilj från Paraguay köper massor av dunkar men de är fem vuxna och ett barn.  
 
Här är vårt sovrum med garderober. Det är skjutdörrar och en har en spegel.
Ytterligare en bild på altanen tagen på morgonen när solen precis kommit upp.
Återigen sovrummet. Fönstret kommer bytas ut till en dörr i den här veckan.
En norsk bar som heter Valhall.
Det lilla rummet, varifrån dörren ska flyttas och här blir det istället ett fönster. Kommer bli enklare att möblera det här rummet efteråt.
Jag har fotat många affärer som är öppna enbart för att visa att allt inte är stängt som många tycks tro.
Och så kom plötsligt fotot av baksidan av vår bungalow. 
Det här fotot hör ihop med det nedanför. Också en affär med massor av kläder och annat.  
Om nu någon tror att det inte finns folk så är det fel, men jag var ute strax efter 11.00 och undvek att ta foton när det var folk i närheten.
Och här dök en del av vårt badrum upp.
Och här ser man köket lite närmare.
Här ligger en stor kinesisk restaurang på andra våningen i shopping centret som har en jättebuffé, men den är fortfarande stängd. Det måste till många fler turister för att de ska öppna.
Det här är vår soptunna. Och det finns ingen sopsortering. Allt kastas här och då menar jag verkligen allt.  
Ännu en klädaffär som säljer allt mellan himmel och jord, 
Den här restaurangen brukade vi äta på, men nu har de inte öppnat än och vi får väl se om de öppnar igen. De hade väldigt goda heta räkor. Tyvärr har många restauranger redan kastat in handduken. 
Nu är jag på övervåningen i shopping centret och i den bortre delen. Här är de inte klara med ombyggnaden men en hel del är öppet längst bak eftersom där har de inte påbörjat renoveringen ännu. 
En av många Policia Locals polisbilar som vi ser många av varje dag. Tryggt!
Se där ja, här dök baksidesaltanen upp igen.
Parfymeri och kläder.
Vårt sovrum ur en annan vinkel.
Under skylten ligger restaurang Balcon. Grymt goda heta räkor med ett underbart grillat vitlöksbröd till.
Här sitter vi och äter och njuter av en sen lunch. Bakom mig är huvudgatan och när vi kliver över den är vi hemma. Nära och bra!
När vi är på restaurang Waikiki har vi hamnen precis utanför uteserveringen och bland de stora stenarna finns massor av krabbor i olika storlekar. Men de lät sig inte fotograferas så det fick bli en bild av solsken i havet. 

 

Här tror vi att det ska bli en stor belyst fontän och den är belägen vid entrén till shopping centret.  

Mer parfym ...
Detta är restaurangen där fotot på mig var några snäpp upp.
En vacker blomma på vägen till stranden, men vad den heter har jag ingen om.
Avspärrningen är till för att de ordnar med vattenflödet vid regn. Men affären är öppen bakom och det är inga problem att runda avspärrningen.  
Ännu en skönhetsaffär som är öppen!
Detta är den nya rampen som är klar och den ligger vid huvudentrén till shopping centret.
Och här sitter jag på baksidan av vår altan.
Puerto Ricos strand och hyfsat med folk. 
Återigen en öppen affär!
En annan bit av stranden i Puerto Rico.
En affär med musik och solglasögon.
Andra sidan av gatan där entrén till shopping centret ligger. Här brukar det vara te-dans på söndagar med flest norrmän, men nu är det stängt.
Här ett foto av stranden, som jag tog från restaurang Waikiki. 
Vid shopping centrets entré ligger On the rocks och det verkar som att de kommer öppna igen. 
Här ligger livsmedelsaffären Hipo Dino, som är den som ligger närmast oss. De har ett hyfsat utbud fastän att de är små och mittemot håller de på med vad vi tror är ett fontänbygge. 
Ytterligare en affär som har öppet och det är det många som har. Vi har varit här sedan 25 oktober och håller oss till alla regler. Munskydd på alla offentliga ställen. Sitta till bords, av med munskyddet. De flesta nya smittade är i familjemiljöer.

 

Jaja, jag vet att jag är tjatig men det är ytterligare en affär som är öppen. 

Restaurangen som ligger närmast oss.
Och här är rampen igen då ja.

Här ligger pianobaren där två av våra goda vänner träffades för många år sedan och nu är de gifta och lyckliga. Hoppas den öppnar igen så de kan komma hit och fira sitt första möte. 

 

 

Hoppas ni tyckte det var någorlunda kul att se bilderna även om de kom i en väldans oordning. Det blir ju som bekant inte alltid som man tänkt sig.

Jag önskar er alla en fantastisk start på den nya veckan och på den korta månaden februari!

Ramona