Senaste teve-intervjun 2015

måndag 3 januari 2011

Månadens pocket får du inte missa! Blondie, en bok som stör,berör och skakar om ditt innersta.Är du en normal människa med empati tar den här boken tag i dig och skakar om din sinnesbild fullständigt och du är inte fri fastän du läst de sista raderna. Birgitta, Blondie, Anderssons levnadshistoria är så smärtsam och känns så nära att du inte glömmer den. 

Det räcker egentligen att du läser nedanstående rader, förordet som är skrivet av Birgitta Stenberg, och du förstår genast varför du bara måste läsa den!

Beskrivning:

Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva. Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång. Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen - av en långtradarchaufför som gett henne lift.
Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm.

Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar.
Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till "Sveriges gangsterdrottning".

Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg.

Hon heter Birgitta "Blondie" Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi.

Om detta liv i fattigdom, förnedring och fullständig utsatthet berättar hon osentimentalt och med kärv humor i Blondie.

Det här är på samma gång ett skakande tidsdokument, ett gripande kvinnoöde och en paradoxalt upplyftande skildring av närmast ofattbar mänsklig styrka.


"Denna bok är helt unik, Birgitta Andersson skildrar ett liv på så djupa nivåer att de flesta av oss inte anat att de finns. Och sedan hur hon mot alla odds tack vare sin härliga fräckhet når upp till ytan där man kan stå ut med livet."

Ur Birgitta Stenbergs förordRamona


  

Hur ser arbetsmarknaden ut, egentligen?

Ska se... i min spåkula, hm... Vi förutsätter att du vill vara kvar i Sverige och att du är välutbildad, ingenjör, jurist eller annan högskola eller universitetsutbildning. Då ser det hyfsat ut.

Men ojdå, är du sjuk? Kronisk sjukdom? Exit är då vad som gäller kära vän, sorry. Aha, du hade bara fått flunsan, inga problem, så länge du är frisk och stark kan du flåsa på och kvittera ut lönen.

Börjar du närma dig 60 och arbetar inom äldreomsorgen, känner att ryggen knakar var gång du hjälper patienten högre upp i sängen, då är du riktigt illa ute. Slutar du arbeta innan pensionen kommer pengarna inte att räcka till om du inte har sparat ihop din egen pension, vilket betyder att du ska ha börjat spara redan när du var 20 år ung.

Annat är det om du har haft ett mångårigt "uppdrag" inom politiken, då är din framtid och pension säkrad. Du har under alla år skapat ett kontaktnät, som många vill ta del av. Särskilt företag som vill in på marknaden och möter stängda dörrar. Då är det käckt att få in en f.d. politiker i företagets styrelse, som Mona Sahlin för att nämna ett känt exempel, och få henne att ta med sig nycklarna till de än så länge stängda dörrarna.

Hur går det då med Volvo, Saab, och andra stora företag i Sverige. Kanske inte fullt lika bra som vi tror. Kineserna, som numera äger Volvo, ska bygga fabrik i Kina där bilarna kan produceras till halv kostnad. Kina är som bekant en diktatur, fackföreningar som slåss för arbetarnas rättigheter finns inte på kartan.

Trots att världen är tummelplats för makt, pengar och korrumption gillar jag den och är ständigt nyfiken på vad som händer.

Ha en bra måndag och ge aldrig upp dina drömmar!

Ramona

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook