Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 8 augusti 2013

Barack Obama ska komma till Sverige den 4-5 september och redan nu skrapar regeringen med fötterna. Fånigt!

Jaha, USA:s president Barack Obama är sur på Vladimir Putin och då tänker han minsann komma till Sverige. Även baltiska staters överhuvuden är inbjudna.

Redan nu skrapar den svenska regeringen med fötterna och (S) vet precis vad de vill att Reinfeldt ska ställa för frågor till Obama.

Allt detta finner jag skrattretande. Edward Snowden gjorde vad som borde ha renderat i ett Pulitzerpris, men han kan se fram emot livstids fängelse flera gånger om, om USA:s så kallade rättvisa får tag i honom. Snowden har sökt asyl i Ryssland, landet som Putin styr med järnhand. Han låtsas vara macho, men vem vet han kanske är gay och klarar inte av att hantera detta. Nån som hört Putins före detta fru yttra sig någon gång?

I USA går det hundratusentals tonåriga flickor och vänta barn. Varför då? Tja, dels får de ingen sexualundervisning och dels är USA ett land med ordet "dubbelmoral" högst upp på listan. Dagligen skjuts folk ihjäl på grund av de vansinniga vapenlagar och många stater har inte en krona över till sjukvård, omsorg eller annat som stavas att "hjälpa människor i nöd".

Så Barack Obama har dessvärre inte utfört något att slå sig på bröstet för. Jag hade också röstat på honom om jag varit amerikan med rösträtt, men nu kan jag liksom miljoner andra bara se på den tragiska utvecklingen. Det handlar inte om att förändra andras liv till det bättre. Det handlar om att förbättra sin egen familjs situation. Samma är det i alla länder, oavsett styre. Alla sitter fast med hörntänderna i sina maktbord och släpper ogärna taget. Och blir de av med ett väl arvoderat jobb, söker de, och finner med hjälp av sina gelikar, genast ett nytt lika välbetalt arbete.

Nä, den här looken hade passat Obama bättre:


Ramona