Senaste teve-intervjun 2015

måndag 1 mars 2010

Jonas Gardell och Jesus.Åh, herregud!

Jag gillade Jonas Gardell som artist, ända fram till Stjärnorna på Slottet. Då föll han rakt ner i golvet.

Sällan har jag sett en grinigare diva. Jonas Gardell ville inte alls lära sig spela fiol på Staffan Schejas dag. Jonas Gardell uppförde sig som ett bortskämt barn.

Hela Jonas Gardells image krackelerade inför mina ögon.

År 2007 blev Jonas Gardell teologi hedersdoktor vid Lunds universitet.

I morgon kommer en serie i åtta avsnitt, där Jonas Gardell har huvudrollen. Den visas i SVT1 klockan 21.00 och heter: Åh, herregud!

Jonas Gardell är uppvuxen inom Baptistkyrkan.

Anledningen till att SVT visar det här programmet, och vi licensbetalar bara ska se glada ut, vi får väl en sång av kören kan tänka, vet bara de som bestämt programutbudet. Jag tänker inte titta på det här programmet, lika lite som jag tittar på andra religiösa program, som leds av religiösa. Det är som att Carola Häggkvist skulle ha söndagsskola i SVT, eller Ulf Ekman, grundaren av Livets Ord, skulle hålla gudtjänst i SVT.

Personligen begriper jag inte varför SVT har dessa program. Om de vill att svenska folket ska ha en mer positiv syn på religion, är det hög tid att de tänker om. Då är det dags att ta in oreligiösa personer med kunskap om världens religioner och låta dem tillsammans, med troende inom respektive religion, ha öppna diskussioner.

Här med Jonas Gardell luktar det av kändisskapet och övertygelsepropaganda. För de som gillar Jonas Gardell, som artist, kan det naturligtvis vara en kul show och upplevelse. Men för mig som tappat intresset för divan och det bortskämda barnet Jonas Gardell, är det till att byta till en kanal som jag också betalar för, men i detta fallet är det en frivillig avgift. Jävla skillnad!

Ja, jag är ateist, inte trist, och humanist.
Religionsfrihet ska gälla för mig också. Alltså att slippa se den på SVT.
Ramona

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON