Senaste teve-intervjun 2015

måndag 25 oktober 2021

Veckan som gått! Nummer 42 2021

Hej! Ja men varför inte börja med en höstbild igen? Så det gör jag. Nu är färgerna helt sagolika och helst hade jag velat ta en von oben bild. Nåja, jag får nöja mig med de jag har. Så vad ska den gångna veckan handla om? Just det, politik och media. Mina favoritämnen.
Dinamarca känd vänsterkvinna var med i nyhetspanelen i fredags i TV4. Och självklart öste hon ut sitt hat mot Sverigedemokraterna. De är ett rasistiskt parti kom flera gånger ur hennes röda mun. Visst tyck så likväl som jag tycker att V är ett kommunistparti.
 
Vem är denne modiga man? Jo, han heter Rashid Farivar och är sverigedemokrat i Mölndal kommunfullmäktige. T-shirten hade han på sig till mötet men ordföranden sa att antingen tar du av den eller så lämnar du mötet. Rashid lämnade mötet. Heder åt dig Rashid, som är svensk-iranier och vill inte se IS-monster vandra runt i Sverige inte heller radikala muslimer. Varför fattar inte de övriga partierna faran i att släppa in dessa? Bara Sverigedemokraterna ville att det skulle vara olagligt att delta i IS och andra terrororganisationer. Alla andra partier sa nej, och nu sitter i vi alla i skiten!
 
Men se på det budskapet som Dinamarca bar på sin T-shirt i riksdagen. Vem krävde att hon skulle ta av den? Ingen.

Allas lika värde? Nej, det är en klyscha som borde förpassas till närmsta papperskorg. Finns nog inget annat som är så ihåligt och totalt värdelöst som just de tre orden.
Moderaterna höll sin stämma i helgen och var klara i söndags. Deras tre huvudfrågor är de som SD ägnat tio år att få gehör för. Nu börjar det lossna, men det känns inte riktigt som att M menar allvar. Vi får väl se efter valet 2022. Dessutom kom MUF med ett vansinnigt förslag: Alla nyanlända ska få 27 000:- skattefritt i månaden oavsett om de arbetar eller inte. Så det blir lättare för dem att komma in i samhället. Jisses! De är ju mer vänster än Vänsterpartiet. Nog bättre om de lägger ner MUF och går över till Vänsterns ungdomsförbund med omedelbar verkan. Däremot hade moderpartiet förslag på en jobb-premie som åtminstone godkändes av tidningen Arbetet

Eínar, rapartist, sköts till döds i torsdags, och nu har han tok-hyllats av svensk media. Frågan som också kommit upp är: Hur ska vi föräldrar prata med våra barn om det som hänt? Eínar har ju varit deras idol!
Va?
Har dessa barns föräldrar någon gång satt sig in i texterna som Eínar rappade? Texter som "barn" kan utantill? Gör det hörrni! Det är bråttom!

Det är inte den svenskan jag skulle vilja att mina barn, om jag haft några, ska lära sig.

Inte heller vill jag att barn ska ta en lina ...

Att dessa rappare skulle bli av en annan modell än de som först uppstod i USA var det väl ingen som trodde. Och hur många ihjälskjutna rappare det finns i USA vet jag inte. Men de är många. De lever i kriminella miljöer och de som blir berömda är mångmiljonärer, inte fattiga som Dinamarca ville göra gällande i fredags. Dumma, enfaldiga kvinna.


Så detta är texterna som "barnen" kan utantill. Fräscht! Nej, inte alls.

Ingen ska fråga varför Sverige ser ut som det gör. Med dyrkan av dessa unga killar som gillar att posera med Rolexklockor, flotta bilar och pistoler, och som skjuter ihjäl varandra hade det varit väldigt konstigt om Sverige hade varit ett land fullt med välartade, artiga, omtänksamma och trygga barn.

Så fortsätt hylla dessa pojkar! Eller tänk om!
Efter alla klavertramp från Socialdemokraterna vad gäller Israel och där Margot Wallström efter sina korkade uttalanden blev persona non grata har nu Ann Linde, utrikesministern för S, fått en inbjudan. Kanske en slags belöning från Israels sida med tanke på Förintelsemuseet i Malmö.  Nu har också Löfven aviserat att han kan tänka sig ett jobb utomlands efter att han avgått i november. Så, vill han inte stanna i landet som han förstört? Förresten vilket land vill ta emot honom och ge honom ett toppjobb? Här nedan har du listan över vad Löfven åstadkommit efter sju år vid makten, som han så hårt strävade efter att allt var tillåtet för att bita sig kvar med hörntänderna vid maktens grytor.

Samtliga siffror kommer från BRÅ= Brottsförebyggande rådet.

Listan är allt annat än rolig läsning men jag tycker definitivt att Löfven ska använda den i CV. Den kanske är en merit i något av de skitländer som han hyllat genom åren.
Och apropå den upprepade lögnen från Damberg, Ygeman och Morgan Johansson att det finns fler poliser än någonsin. Jaså! 2 500 poliser har sagt upp sig under dessa sju år, sagt upp sig! Och ungefär lika många har börjat. Problemet är bara att de erfarna har slutat och de oerfarna har börjat.

Om någon undrar vem som bestämmer varifrån kvotflyktingarna ska släppas in i Sverige så kan ni se på bilden vem det är som bestämmer. Av någon underlig orsak tror jag inte att de som är kristna och eller HBTQ-personer inte står först på listan.

Inte med tanke på hennes meritlista. Muslimska brödraskapet är som jag redan berättat vid flera tillfällen klassade som en terrororganisation och förbjuden att agera i flera andra länder, men inte i Sverige.Det kom naturligtvis upp varför SVT tystade den norska polisens pressträff. Många började undra vad i all världen Public Service pysslar med. Censur? En som ställt samman en fullständigt lysande video och lagt ut den på Youtube, som Henrik Jönsson gör med precision varje lördag morgon klockan 08.00, handlar just om hur SR, SVT och UR, beter sig och hur illa de förstår sin journalistik som istället blivit aktivism. Se den!

NU BYTER JAG ÄMNE!

Dessa underbara Golden Retrievers ägs av min tandläkare Jonas på Valands tandvård, och de är bara så underbara. Älskar hundar!

De lugnar oroliga och kelar gärna med dig om du vill.
Nu lite fler höstbilder. Det är vackert med de prasslande torra löven som samlas i högar. Ibland när jag är ute och promenerar och det blåser ute får jag för mig att det är någon bakom mig men det är oftast enbart prasslande löv som förföljer mig.
En park som jag också tycker är sagolikt vacker den här årstiden är Slottsskogen. Den är gigantisk och jag kallar den för Göteborgs lunga, och är väl snart det enda grönområde som blir kvar med tanke på allt byggande.

Och det här fotot är ett av dem som jag tycker jag lyckats fånga med kameran.

 

Och så firade Bingolotto 30 år i lördags. Maken och jag var med från början när det bara gick i TV4:s lokala kanal och även sedan. Alla uppesittarkvällar innan jul ochc nyårsaftnar är vi med men inte varje söndag där emellan utan då och då. Men visst är detta program ett speciellt sådant, särskilt för många ensamma och äldre. Vinsten gör föreningslivet och det tycker jag är underbart! Maken vann 100:-. Det var allt!  Detta fotot avslutar veckan som gått för den här gången. Nu ska jag ut och resa ett tag därför återkommer "Veckan som gått!" måndagen den 15 november med nya tag.

Tack för att du läser och vill du så får du gärna lämna en kommentar även anonymt. Men inga invektiv eller rasism. Då stryks din kommentar.


Ha nu en finfin start på den nya veckan som har nummer 43 och var rädda om varandra.


Ramona