Senaste teve-intervjun 2015

söndag 19 februari 2012

Kvinna mördad av sitt ex! Barnen såg på!

Jag vill redan nu varna för att texten kommer att innehålla en mängd svordomar och det är för att jag varje gång jag läser en sådan rubrik "Kvinna mördad" oavsett om det är av sitt ex eller nuvarande man, gör mig fullständigt bindgalen!

Liza Marklund skrev en gång en bok som sades vara "tagen direkt ur verkligheten" med titeln "Gömda".   Men här var det en psykopat till kvinna som ljög ihop en historia... Liza hade ett politiskt mål och det var att uppmärksamma kvinnors utsatthet i hemmen. Och jag, precis som många med mig, trodde att boken var sann.

Vad som däremot är sant är att kvinnor mördas i parti och minut världen runt av sina män. I Sverige kunde vi för länge sedan ha ändrat lagen, men vad händer? Inte ett jävla skit! Är lagen ändrad så att det numera är glasklart att inte den före detta eller nuvarande maken (läs mördaren) kan ärva sin maka eller fråntas vårdnaden av sina barn? Inte vad jag vet.

Har det någonsin gjorts en uppföljning av de barn och familjemedlemmar som blir drabbade av en sådan fruktansvärd tragedi? Nej, inte det heller!

I min släkt har vi inte haft en självmordsbombare, än, ska väl tilläggas, men allt annat elände har funnits. Det lilla som fanns kvar av sammanhållning i vår släkt försvann i samma sekund som min moster Traudi mördades av sitt ex. Vi blev spillror av ett fartyg som slagits i bitar mot en klippa.

Jag vet inte vad som ska till för att förändra den jävla unkna lagen som ska skydda kvinnor och barn, men ibland misstänker jag att det kanske måste drabba någon av de som sitter i lagrådet för att de ska begripa och klara av att sätta sig in i konsekvenserna av ett mord inom familjen.

Hur jävla svårt ska det vara att inse att det är den hotande mannen som ska låsas in och inte kvinnan och barnen? Nä, nä, här är det kvinnan som tvingas fly åt alla jävla håll. Hon ska förändra hela sitt liv på grund av en psykiskt störd idiot! Han kan lugnt gå omkring som han är van. Han kan reka och förfölja sitt offer, utan svett i pannan. Kvinnan måste lämna sitt jobb och barnen sin skola. ÄR DETTA LOGISKT ERA JÄVLA lagråds PUCKON!

Åh, gud vad jag ibland har lust att ta mig in i plenisalen, ställa mig i talarstolen och vråla ut min ilska. Jag skulle vilja se om det efter mitt tal var någon av riksdagsledamöter som nickat till. Tror inte det!

Ps. Jag vilja ta min bok Ändhållplats Sverige och slå den i huvudet på dem och därefter tvinga dem att läsa den! Och jag är säker på att det finns fler böcker med liknande historier som min! Ds.  


Ramona


PS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel