Senaste teve-intervjun 2015

lördag 16 juli 2011

Smögenbryggan bjöd på konstutställning!

Smögenbryggan är berömd och en upplevelse. Inte på grund av affärerna, caféerna, boutiqerna eller restaurangerna, utan för myllret och den intagande vyn av de pittoreska sjöbodarna och dofterna av havet.

Ingenstans hör man så många stockholmare samlade på ett och samma ställe:) Nåja, det är inte bara stockholmare, man hör också den härliga bohuslänskan, som hör till!

Igår tog vi oss en tripp från Göteborg runt delar av Bohuslän. Första anhalten var Lysekil, och där huserade GT-Karnevalen, och det märktes. Fullt med folk i hamnen! Att besöka Lysekil på vintern är något helt annat...

Nästa stopp var Smögen, där jag fått reda på att konstnären Krill, hade utställning på Smögenbryggan. Vi klev in i en rustik stuga och mina ögon tårades av all den utsökta konst som klädde väggarna. Akvareller blandades med oljemålningar. Varje tavla hade en själ och utstrålade känslor. Varje penseldrag gav mig glädje och flertalet av tavlorna hade en litetn röd prick, vilket betyder att den är såld. Vi hade dock turen att välja ut en av de kvarvarande tavlorna som både Thommy och jag föll för. Men det var mycket svårt att välja. Helst hade jag velat haft dem alla!

Här står konstnären Krill bredvid ett av alla sina mästerverk, och det var just den här tavlan vi slutligen inte kunde slita oss ifrån. Jag kunde känna doften av havet, höra ljudet av vinden som fick havet att slå mot klipporna.
Vilken talang Krill har!
 Här är målningen igen. Åh, så fin den är!

Vi tog också en tripp till ytterligare en konstutställning i Hunnebostrand. Där fanns också målningar och konstverk av skilda slag. I trä, sten och foton. Många i surrealistisk art. Och som alltid med konsten är den vad den blir: I betraktarens öga.

Det är det fina med konstarter, det finns något för alla!

Vi kom hem till Göteborg vid 21.00, vi startade vid 12.00. Då var vi rejält trötta, så också Lina, som naturligtvis var med. Vi stöp i säng vid 00.00 och tyckte att vi hade haft en underbar dag!

Nu gäller det att hitta den bästa platsen för den bästa tavlan:)

Tack Krill och Marie (  konstnärens hustru).

Ramona  & Thommy


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel