Senaste teve-intervjun 2015

måndag 22 februari 2010

Varken horor eller undergiven. Ni putes ni soumises

Apropå Birgitta Ohlsson (Fp) som numera ska vara i EU och tagit över Cecilia Malmströms plats.

Hon vill slåss för kvinnors rättigheter, (kanske också männens) inom EU.

Här ska du starta! (använd Googles översätt) Här finns en väl organiserad kommitté, som slåss för kvinnor och män, speciellt i de utsatta förorterna kring Paris, som de senaste åren drabbats hårt.

Senast i november 2009 brändes en kvinna till döds av sin make i en förort till Paris. Ingenting av detta har naturligtvis visats i några nyhetsmedier i Sverige.

Finns det ingen fransktalande reporter inom TV4 eller SVT? Om jag inte är helt ute och reser har jag för mig att Elisabeth Höglund är en hejare på franska. Hon var Europakorrespondent i Bryssel för SVT under många år. Vem skulle bättre än Elisabeth kunna göra reportage för TV4 om alla de problem, som religion och kultur har skapat de senaste tio-femton åren?

Det mångkulturella samhället har gett oss mycket gott, samtidigt som människor med olika kultur och religion kommit till västerlandet och helt klart ser våra värderingar som ett hot. Hur ska vi överbrygga de här problemen?

En lösning borde vara att upplysa oss, som bor i Sverige, hur det ser ut i övriga EU, med det mångkulturella. Har andra länder i EU hittat lösningar? Försöker de hitta lösningar?

Det jobbet är som klippt och skuret för en slipad journalist som Elisabeth Höglund. Då får alla en anledning att titta på Förkväll, inte bara de som gillar flams och trams, mode, smink och ytligheter, utan även vi som vuxit förbi utseendefixeringen och vill ha lite mer att fylla hjärnan med.

Ps. Finns även en mängd andra Belgiska organisationer, som arbetar för män och kvinnors välfärd och rättigheter. Här är en som arbetar mot kvinnlig könsstympning.D.s

Ramona

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

SJ, SJ gamle vän, vart ska det barka hän?

Bilden är från en kupé i Orientexpressen.
Det är en resa att drömma om! Jag har inte åkt tåg
särskilt ofta.

Senaste resan jag gjorde var flera år sedan och det var med X2000 till Stockholm och det var fullkomligt urtrist, så att i jämförelse med att åka SJ:s tåg är det rena rama äventyret att titta på när målarfärg torkar.

När jag var barn åkte jag vid flertal tillfällen tåg mellan Borås och Göteborg. Då fanns det kupeér, som var mysiga.

I dagens tåg känns det som att befinna sig i en gympasal, och glo på en massa människor, som antingen sitter med en mobil i örat, eller en IP-pod. Därför föredrar jag bilen i alla lägen. Det man kallar mat, ombord på tågen, skulle jag inte ens tänka mig att servera som soppkök.

En annan fånig grej är att om man köper en liten flaska vin, som jag gjorde vid det senaste tillfället, öppnar tågvärdinnan vinflaskan, oavsett om du vill eller inte. Vilken jävla policy!

Nä, jag vet inte vad det är för fel med SJ, men dom som bestämmer tycks inte gilla sina kunder!


Ramona

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON