Senaste teve-intervjun 2015

måndag 1 september 2014

SOFFLIGGARE? GÅ OCH RÖSTA! Det är inte bara din rättighet utan också din SKYLDIGHET!

Visst är det bekvämt att gnälla på allt som inte är som man vill ha det?

"Det är ju ingen idé att rösta. Alla ljuger ju ändå!" Är en vanlig ursäkt eller bortförklaring för att inte masa sig till vallokalen.

Visst ljuger politiker, sant, men om inte du röstar är risken att den som ljuger bäst får flest röster. Vill du verkligen det?

Under flera veckor har SVT och TV4 haft partiledarutfrågningar och tagit upp olika "heta" frågor, men självklart är deras program vinklade, även om de påstår motsatsen. Vi som läser media från Danmark, Norge, Storbritannien, Skottland m.m ... och tittar på olika inslag från Youtube från CNN, BBC, NRK, Tyskland m.m. vi vet vad som pågår runt om i Europa och i andra länder så den bilden man får om man enbart tittar eller läser svensk media är begränsad.

En annan sak som gjorde mig förbannad häromdagen är att efter partiledarutfrågningen i SVT 2 säger programledaren: Att nu fortsätter debatten på svt.se ... URDÅLIGT! Det är val om mindre än två veckor och då skall programtiden, eftersom dessa kanaler är Public Service och betalda av oss, vara tillgänglig för alla, även de utan dator.

Nåväl, varför försöker jag övertala dig som är soffliggare till vallokalen? Jo, för att det finns inget viktigare än demokrati, yttrandefrihet och i det paketet ingår rösträtten. Många, alltför många, tar för givet att de ska få göra vad de vill när de vill, att få sjukvård ( inom rimlig tid) att få gå i skolan, att få hjälp med mat, hyra, kläder när man inte har pengar. Detta är ingenting som någon borde ta för givet. Allt det här kan försvinna inom några få år om alla tänkte samma tanke som du, som just nu ligger på soffan och skiter i demokratin.

Ta dig en titt på den här videon och barbarerna som inte ens kan stava till ordet demokrati, och får de chansen är du utan huvud om du inte infogar dig i deras vilja och den är allt annat än demokratisk. Skulle inte den här filmsnutten få dig med språng till vallokalen ... ja, då vet jag inte vad som behövs ...

Den här filmsnutten är fruktansvärt obehaglig och jag vill varna för den stress man kan uppleva att titta på den. Men det här sanningen om barbarerna IS och vad de står för. Så spring till vallokalen och rösta medan du har möjligheten!  Den rättigheten kan tas ifrån dig ...
Här är också en intressant videosnutt som alla Sveriges politiker och andra borde se och lyssna på. Mona Walter, som tidigare varit muslim och konverterat till kristendomen vandrade runt i valstugorna och sökte stöd för de dagligdags slaktade kristna människorna i Irak genom att dela ut det arabiska tecken för kristna, som av IS ( Islamiska Staten) etiketteras i Irak och har att välja på att antingen betala en särskild skatt eller att ansluta sig till IS, för att troligen när de blir obekväma bli av med sina liv.

Ramona