Senaste teve-intervjun 2015

måndag 16 augusti 2021

Veckan som gått! Nummer 32 2021

Hej på er! Är det redan höst? Nej, bilden är inte tagen i år, men vi är snart där. Åtminstone har vädret visat att hösten är på G.

Regn, regn och åter regn har fallit över oss de senaste dagarna och temperaturen har varit blygsamma 13+.

Har det hänt något kul i veckan som gått? Jo, det har det. Och här kommer det.


Här sitter Sissela, Gunilla och Lilian och vi hade inte träffats på över ett år. Ni vet den där pandemin ...
Vi blev bjudna på lunch av Sissela och det var väldigt trevligt. Restaurang Marinade  ligger på Linnègatan.

I lördags var jag i Fristad och hälsade på Elisabeth, Britta och Titti. Söta Molly, som inte är med på bilden, är Elisabeths vofsing och sprider alltid glädje omkring sig. Och precis som med de tre damerna på bilden ovanför hade vi inte heller sett varandra på över ett år. Fotot på Elisabeth och mig har storasyster Titti tagit.
Elisabeth har diagnosen ALS och om du inte vet vad det innebär kan du läsa här.

Inte så långt från Elisabeth finns Frufällans Loppis och där finns Raija och Mats. Självklart besökte jag även dem. Det var lika längesen som vi sett varandra. Tyvärr glömde jag bort att ta foto. Det var ju Loppisens dag i lördags och de hade att göra hela tiden, vilket är roligt!

 
Nu hoppar vi raskt över till annat. Ingen kan ha missat SVT och TV4:s nyhetsinslag eller för den delen Sveriges Radios. Allt handlar om "extremväder, bränder och att alla minsann borde ha klimatångest"! Nu är det inte första gången jag hör detta om jordens undergång och att vi har tio år på oss. Till vänster ser du en artikel från 1972. Just det! Och återigen vill jag rekommendera alla att titta på Henrik Jönssons videoklipp som han presenterar varje lördag. Den här gången handlar just om klimatet och att beslut skall tas fram med hjärnan och inte med känslor. Se den! Ett annat problem som togs upp i veckan är mobbing. Skolorna börjar ju denna veckan och många går till skolan och är glada men många med en klump i magen. Kvinnan på bilden representerar Friends och ville bara prata om svenska barns rasism mot barn av annan etnisk bakgrund. Fortsätt att göra detta och inte ett enda problem kommer bli löst, jag lovar. Det finns rasism mellan olika etniska grupper och mot svenska barn också, men väljer man bort delar av sanningen lär inte ett enda problem lösas, däremot skapas ännu fler. Om det kan du läsa här!

Detta är Rosengatan som ligger vid Linnéplatsen och när jag ser alla rosorna vet jag varför den döptes till just Rosengatan. Och visst är det vackert även om fotot inte gör rosorna rättvisa.
Var tvungen att lägga in något annat. Men nu blir det mera av politik.

Mannen till vänster heter Jörgen Huitfeldt och är chefredaktör för: Tidskriften Kvartal. Tidigare arbetade Jörgen bland annat på Sveriges Radio Ekot.
 I veckan som gått skrev Jörgen en tweet när han med sin dotter var på en Pizzeria i ett kanske inte så ombonat område. Den tweeten fick det att ta hus i helvete på vänster sida. Jörgen skrev den med tanke på skottlossningen och de oskyldigt skadade i Kristianstad och om det kan du läsa här!  

Nåväl, så här löd Jörgens Tweet:
"Sitter vid ett stort fönster och äter pizza med dottern. Två bord bort en man med mjukisbyxor och lite attityd. Kommer på mig själv med att tänka att vi sitter illa till om någon skulle vara ute efter honom. Risken är så liten att den närmar sig noll. Men att tanken dyker upp ..."Slut citat. 


Och där gick alla propparna i det vänsterflummande etablissemanget. Ujujuj ...  Och det föranledde Jörgen att skriva detta inlägg på Kvartal. Jag har naturligtvis läst den och jag vet hur vänstern tänker, och deras tankebanor är och förblir än så länge ordet: RASIST och RASISM. Längre än så tänker de aldrig. De ser överhuvudtaget ingenting annat. Stackare! Det uppvaknandet blir ingen rolig historia.Och här kastar jag in fotot av ett roligt minne. Det var när jag släppte den första delen i trilogin "Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger"
Misstaget vi gjorde den här gången var att ha alla tre böckerna med samma omslag. Men vi lär oss alltid något varje gång. Även om vi haft förlaget i 15 år blir vi aldrig fullärda.

Nu avslutar jag "Veckan som gått!" med ett foto från Slottsskogen, som snart är den enda grönskan som finns kvar i Göteborg, eftersom de bygger överallt.

Nu önskar jag alla en finfin start på den nya veckan nummer 33 och var rädda om varandra. Ni vet den där pandemin är liksom inte över än ...

Ramona

Ps. Det verkar som att blogspot har problem med kommentarsfältet. Har själv försökt att svara men det går inte. Hoppas de löser det.Ds