Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 12 maj 2010

ABBA:s Benny Andersson sponsar än en gång F!


Bilden är från Dagens Industri.

Förra gången fick F! en miljon, men den här gången är Benny Andersson sparsammare, det blir 300 000 spänn. Men det hade varit bättre om Benny skänkt pengarna till Majblomman, så hade i alla fall pengarna gjort nytta för alla trasiga och ensamma barn i vårt avlånga land.

Jag är ganska säker på att F! inte har en suck att komma in i riksdagen den här gången heller. Jag menar, allvarligt talat vad ska Gudrun göra för skillnad nu när hon inte lyckades göra ett skit när hon var vänsterpartiets ledare?

Att utmåla män som problemet, att de är som talibaner är att föra en korkad politik. Vi är alla människor och oavsett kön behöver vi varandra. Det ska bli intressant att få se bilder i media på Gudrun Schyman när hon stämplar in på A-kassan! Undrar hur hon ska klara av att leva på de små inkomster som alla andra människor utan arbete tvingats göra i alla år.

Ramona

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Skottland verkar vara ett livsfarligt land för ungdomar!


Skottland är ett vackert land med enorma vidder och spännande natur. Men det finns en mörk baksida och den finns bland annat i Glasgow, Skottlands huvudstad.

Ungdomar mördas utan orsak. Härom kvällen tittade jag på en dokumentär som visade problemen med ungdomsgängen i Glasgow. Minns tyvärr inte vilken kanal det var, så om det är någon mer som sett programmet får du gärna skriva om var och när det var.

En syster förlorade sin bror i ett fullständigt vansinnesdåd. Förövarna var tre unga killar i åldrarna 17-20 år. Systerns bror och hans kompis satt och väntade på att få skjuts hem av systern. Storbritannien är ett av de länder i Europa med flest kameraövervakning på offentliga platser. Även Skottland har gott om kameror. Vid detta speciella tillfälle kunde en person, som arbetade vid kamerövervakningen, följa de tre förövarna. Bevakningsmannen kände igen en av de tre som en trubbelmakare, därför bestämde han sig för att följa dem med kamerorna längs vägen som de gick. Plötsligt ser bevakningsmannen att den ene av killarna kastar sig över en av killarna som sitter och väntar på skjuts. Allt går blixsnabbt. Man ser kniven som hugger besinningslöst i killen som redan ligger ner på gatan. Några minuter senare kommer systern i sin bil för att plocka upp dem, hon ser dem inte på det överenskomna stället. Hon kör omkring i någon minut när hon plötsligt ser sin bror ligga på gatan.

Hon och väninnan rusar ut ur bilen. Hon tar sin brors hand, ser att han försöker säga något och strax därefter kommer ambulansen. Men broderns liv går inte att rädda. Han har fått ett enda hugg, men det tog rakt i hjärtat. Broderns kompis överlever. De tre killarna tas fast och en av dem får tio års fängelse, de andra två mellan 4-5 år, samtliga kommer att bli frigivna efter halva tiden.

Det senaste året har över 70 unga blivit mördade och flera hundra skadats i knivbråk. Gängen håller sina revir stenhårt inpinkade och dödligt farliga att korsa för andra ungdomar. Det är rena Chigaco på 1920-talet.

Poliserna gör vad de kan, men de flesta ungdomarna verkar vara sysslolösa och har haft sin pappa, farbror eller annan släkting i ett gäng, så det går i arv. När jag såg programmet tänkte jag i mitt stilla sinne, men fan behöver vara rädd för främmande terrorism i Skottland, deras egna ungar är ju farligare!
Motbilden till den vackra naturen är bilden nedan och den är ingen vacker syn, men den finns även i Sverige.

Här hittade jag också ett inlägg om en familj som saknar sin dotter Annie Börjesson, som hittades död på en strand den 4 december 2005 i Prestwick, Skottland. Polisen anser tydligen inte att det är mord, men familjen ber om hjälp, så är det någon som vet hur man kan hjälpa familjen så skriv en kommentar!

P.s Såg just att ABBA:s Benny Andersson återigen sponsrar F!. Är han bortom all hjälp? Men å andra sidan behöver man ju inte vara smart vad det gäller F!:s politiska agenda bara för att man är ett geni i musik. F! är inte ett dugg kvinnovänligt och framförallt är F! mansfientligt. Vi behöver inte mer usel politik genom att dela upp oss. Vi behöver alla människor oavsett kön!D.s

Ramona
Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på