Senaste teve-intervjun 2015

fredag 21 augusti 2009

Sådan mor sådan dotter? Familjen Marklund.


I Annika Marklunds krönika från Aftonbladet är rubriken:

VAD ÄR SANNING VÄRD NÄR INGEN KAN HÖRA DEN?

Normalt sett är inte krönikören rubriksättare har jag fått lära mig, i detta fall vet jag inte. Men det är ordens innebörd som är intressanta för mig.

Ja, du Annika du har helt rätt att om ingen lyssnar på sanningen är den inte värd ett skit. Så var det för de personer som din mamma smutskastade i succéboken Gömda. Alla berörda personer i Gömda skrek sig hesa, men dina och din mammas kolleger hade grävt skyttegravar.

Och som de grävde för de ville inte träffas av ett enda sanningens skott.

Men det märkliga i historien är att när en annan äkta journalist tog tag i Gömda, du har säkert hört hennes namn Monica Antonsson: Mia sanningen om Gömda, som faktiskt precis i dagarna kom ut i pocketform, då blev Monica kallad både det ena och det andra. Plötsligt ville inte journalister som Gummesson på TV4 alls höra på sanningen.

Nej, de ville ha en viss frisyr på sanningen, en frisyr som de själva klippt.

Ingenting är svart eller vitt i min värld längre. Hur det ser ut i din värld vet jag inte men i din mammas värld fick inte Mia sanningen om Gömda utrymme. Hon ville och vågade inte möta Monica Antonsson eller ens prata om boken. Om du ska fortsätta inom ditt yrke ska du nog ta dig en funderare på hur du vill ha det. Är det din sanning du vill skriva om i tidningen eller vill och vågar du skriva vad alla tycker i ett berört fall?

För det är skillnad på sanning. Ingen äger sanningen. Inte du, inte din mamma, inte jag, ingen. Men däremot har vi alla vår egen sanning. Men som journalist ska du inte vränga till det så att du får ut din sanning, då är du ute på minerad mark. För trots att många människor inte tror på det som du skriver är det alltför många som gör det, tyvärr! Om tio år kommer situationen vara en annan.

Man brukar säga sådan mor sådan dotter men i ditt fall hoppas jag inte att det blir så.

Nu är även Iskall hämnd utlagd på TPB och allt tack vare Magnus Engblom som är geniet. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek

Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ha en gööörskön helg!
Ramona