Senaste teve-intervjun 2015

söndag 5 april 2009

Hejdå Wanja Lundby-Wedin, länge!

Lyssnade på P1 i eftermiddags. De har ett program som heter Plånboken, alldeles utmärkt för de som vill bli insatta i hur pensioner och pengar sköts överhuvudtaget. Kanske borde Wanja ha rattat in radion på P1 lite oftare.

Idag var det en pensionsexpert som enkelt förklarade haken som ingen i AMF:s styrelse begrep. Eftersom Elmehagen hade 4 miljoner i årslön och skulle ha 70 % av den i pension, gånger 20 år, kunde vilken idiot som helst räknat ut vad det skulle bli.

Detta dokument skrevs glatt under av styrelsegänget, och nu i efterhand börjar jag undra över under vilka former de skrev på. Var de fulla eller?


Socialdemokraterna satte morgonkaffet i halsen i går, när de läste att moderaterna hade gått förbi i dem i opinionsmätningarna. Vems är felet var antagligen första frågan som ställdes unisont. Alla pekade finger åt samma håll: Wanja! Okej, nog för att jag inte tycker att Wanja ska vara kvar i LO som ordförande eller för den delen styrelseledamot i AMF, men jag tror inte att det kommer ge sossarna fler röster.

Problemet är nog större än att "bara Wanja försvinner" och allt blir som förr.

Världen står i ekonomisk brand och ekonomicheferna världen över rynkar pannan. Vad göra?
I Sverige räknas det bli massarbetslöshet och hur trollar man fram nya jobb? Med hjälp av Joe Labero? Ja, en illusion kan väl alla skapa, men riktiga jobb blir svårare.

Under tiden som vi inväntar världens ekonomiska tillfrisknande behöver alla som blir utan arbete kunna fortsätta leva ett drägligt liv. De måste få pengar att betala sina utgifter och samtidigt ha en vettig sysselsättning.

I det läget tycker jag att det inte är läge att lära dessa 40-50 åringar hur man fyller i ett CV eller ger dem en certifierad jobbcouch som ska hurra för dem varje morgon.

Nu är det dags att förstora öronen och LYSSNA på dem som blivit utan jobb. Fråga om de själva har idéer om vad de vill göra. INTE lägga fram färdiga menyer. Då är vi möjligen vi en bit på väg...


P.s Namnlistan för Elisabeth Hermon ligger kvar ett tag till. Idag skickade jag följande mail till chefredaktör Thomas Mattsson:

Hej Thomas,

Har ånyo skickat namnlistan till dig för att göra dig uppmärksam på Elisabeth Hermons öde, hon har visserligen inte suttit i ett ruttet fängelse som Davit Isaak, vars lista jag skrivit på, men jag och många med mig anser att Elisabeth Hermon sattes i ett kroppsligt fängelse av media i allmänhet och av Expressen i synnerhet.


Jag vet att du inte var chefredaktör när det hände, men å andra sidan var du inte chefredaktör när Davit Isaak åkte i fängelse och för honom görs det upprop. I och för sig kanske det ses med andra ögon av Er journalister, just för att Davit också är journalist.

Elisabeth Hermon förtjänar en artikel på minst tre sidor som förklarar det övertramp som gjordes av Liza Marklund och den dåvarande chefredaktören. Något annat kan knappast komma ifråga.

Om du inte känner till Elisabeth Hermons historia kan du klicka på länken nedan:


http://www.svd.se/kulturnoje/mer/kommentar/artikel_988727.svd


Jag hoppas att du förstår att vi gärna vill ha solidaritet och rättvisa för en liten människa som trampades på.


Med vänliga hälsningar

Ramona FranssonDu som är nyfiken på mina böcker och gillar pocket kan besöka din näthandlare och hitta något som intresserar från 39:-


Adlibris Bokus Bokia.se CDON

Första signeringen med LyckohjuletJa, så var det dags för det första signeringstillfället för Lyckohjulet. Den gick av stapeln i Stenungsund som ligger c:a 1 mil från där jag bor. På Tjörn finns ingen bokhandel, däremot flera stora kanonfina ICA affärer, Almö livs, Nordevik och Kållekärrs ICA.
På Stenungstorgs Bokia finns en mysig bokhandel med underbar personal. Duktig och serviceminded! Igår, lördagen den 4 april klockan 12.00 var det dags för mig att slå mig ner och invänta alla lässugna.


Lars Ruckman, ägare av Bokia Stenungstorg, satte in en jättefin annons inför mitt författarbesök.
Vid tiotiden på förmiddagen var vädret mysko, tät och rå dimma lade sig över oss, men strax innan jag anlände till Bokia var dimman borta och solen strålade.
Ja, där satt jag och inte blev det någon invasion. Nej, Stenungstorg låg i det närmsta öde. En och annan flanör promenerade in på Bokia, men få gjorde det för min skull, de flesta skulle inhandla påskkort. Nåja, några köpte och fick sina böcker signerade, berömde och hade läst mina tidigare böcker.
Men jag är glad och stolt över att få chansen. Det är roligt att småprata med kunderna och på det här viset får jag fler läsare.Thommy, min make tog en bild av mig inför signeringen.
Bokia delar gratis ut ett görläckert bokmärke , en kniv nerstänkt med blodsdroppar. Och samtidigt får du som köper för 100 :- en rabattcheck på 20:- som du kan använda vid bokköp på den internationella bokdagen den 23 april. Om du klickar på bilden kan du se hur papperskniven är instucken i boken.
Idag är sista dagen för namninsamlingen för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Så skriv på! Länken är till höger.
Är du lässugen och gillar pocket? Då finns numer alla mina tidigare böcker i pocket från 39:- Ett besök hos din näthandlare ger mer information:
P.s Kan inte låta bli att ge AMF:s styrelse en rejäl spark i baken, efter att bonus och pensionsavtalet visats upp av den berörde före detta VD:n Christer Elmehagen. Förresten vet någon vart Wanja Lundby-Wedin, och resten av styrelsen tog vägen efter det avslöjandet? Vänta lite, nu tror jag att jag vet vart de har tagit vägen! Kan det vara så att de har sökt skydd hemma hos Liza Marklund? D.s