Senaste teve-intervjun 2015

måndag 13 januari 2014

Stjärnorna på slottet

 
Jag älskar SVT:s serie "Stjärnorna på slottet" men det var nära ögat att jag lagt den på hyllan.

Först med den odrägligt egotrippade Börje Ahlstedt och därefter kom Jonas Gardell och uppförde sig som ett bortskämt barn som tappat sin hink i sandlådan. Men som tur var insåg någon missarna och rätade upp programmet i rätt riktning.

För mig är det totalt ointressant att se skådespelare, musiker och artister som slåss via munhuggning. Jag vill komma dessa duktiga människor närmare inpå livet och det får jag nu. Tack!

Att sitta i teve med kolleger, som man kanske beundrar på avstånd men inte träffat mer än en eller kanske aldrig, och öppna sig så som de gör är modigt och vackert på samma gång.

Förra helgen var det Leif Andree och jag älskar hans skådespel i den helt underbara filmen "Tomten är far till alla barnen" som verkar ha blivit ett stående inslag under julhelgen, också jättebra. Det är en svart satir med mängder av humor och fantastiska skådespelare bland annat just Leif Andree som öppnade upp sin själ och lät oss tevetittare få en glimt av hans bakgrund. Tack för det Leif och tack till alla er andra som gör programmet till vad det är, och nu är det underhållning på stjärnnivå, utan bråk och tjäbbel. Det har vi alla nog av i vardagen.

Nästkommande program ska handla om Maria Lundqvist och henne såg jag på Stadsteatern i Göteborg för många år sedan långt innan hon blev den stjärnan hon är idag. Och redan då var hon i sin linda. Jag älskade Maria i rollen som Signe Jönsson i filmen " Den bästa av mödrar" jag grät och grät ... fantastisk film och helt lysande skådespel.

Så jag ser fram emot att få träffa Maria Lundqvist på lördag i "Stjärnorna på slottet" och höra mer om hennes bakgrund.

Tack SVT för ett underbart och numera mycket under hållningsprogram.

Ramona