Senaste teve-intervjun 2015

lördag 23 juni 2012

Funderingar på midsommardagen...

Ja, så var det dagen efter midsommarafton. Gårdagen blev en lugn tillställning här hos oss på Tjörn, annat har det varit ute i landet om man har läst dagens blaskor och vi köpte både Aftonbladet och GT.

Slagsmål, fylla, knivskärningar och till och med ett mord, verkar det som. En kvinna 41 år påstås ha slagit ihjäl sin blivande sambo 49, i en idyll. Så försvann den idyllen. Flertalet av de omkringboende ställde in sitt firande när de fick den våldsamma nyheten serverad till sillen.

Vad är det som gör att människor på fyllan brakar loss i rena rama Chicagostilen? Ponera att vi haft vapentillgång på samma sätt som i USA då hade ingen jävel vågat gå utanför dörren på midsommarafton.

Läser att Leif GW Persson kanske kommer att bli en gladare man till hösten. Då väntar en höftoperation som gör att han kan slänga käppen, som vi tittare vant oss vid att se honom använda som stödhjälp. Och framförallt hoppas han slippa smärtorna. Det får man sannerligen hoppas. Smärtor, som jag själv dagligen tampas med på grund av en utsliten kropp, är inget att yvas över.

Läser också om Johan Theorin, denna mysiga kille, som skriver så härliga rysare om Öland. Jag har haft ynnesten att träffa Johan flera gånger och han är en synnerligen reko och jordnära kille, och detta tillsammans med stora framgångar inom författarskapet. Han gillar ensamheten och är ingen festprisse.

Vad har jag själv pysslat med då? Tja, lite ogräs har fått se sig förpassat till komposthögen. Annars har jag mest läst tidningar, glott på film via Voddler, som är min favorit när det gäller att kolla film på nätet. Lite tid har jag också lagt på mitt skrivande. Och vad drömde jag om i natt? Jag hade naturligtvis inga blommor under huvudkudden, eftersom jag är lyckligt gift och vi firade 25 års jubileum i år. Däremot drömde jag om min mamma, som dog 9 februari 2011. I drömmen var hon levande och vi samtalade om allt möjligt. Märkliga drömmar man kan ha.

Dagdrömmer gör jag ständigt, men de drömmarna håller jag för mig själv.

Så kära vänner, nu avslutar jag med: Ha en skön och avstressande helg, något som alla borde få uppleva!

Ramona