Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 18 november 2010

Ramona Fransson Ö-känd författare! Tack Bengt "Baron"

Tack Bengt "Baron" som brukar skicka in kanonbra dikter till Fredagsgänget på Sveriges Radio Väst.

Nu har Bengt kläckt en helt underbar mening:

Ramona Fransson ökänd författare! Och den är ju hur bra som helst. Därför har jag nu lagt in den i rubriken på min blogg.

Bilden är från Skärhamn där Greger Thulin bor och i bakgrunden ser du kyrkan. Skärhamn är ingen stad, utan ett samhälle, och det största vi har här på vår vackra ö Tjörn.

Jag har en dröm och drömmen är att de som vill bygga lägenheter, bostadsrätter och hyresrätter, även radhus och villor på det som kallas Malagakajen i Skärhamn ska komma till skott.  Det finns en åldrande befolkning på Tjörn och de flesta vill bo kvar, men orkar inte med sina stora hus. Men på Tjörn finns det knappt några hyresrätter och inte heller bostadsrätter i närheten eller med utsikt över havet. På Malagakajen skulle detta bli verklighet. Dessutom skulle det bli fler invånare på Tjörn och det behövs fler kreativa företagare och arbetstillfällen om det ska finnas pengar till allt som behövs, och som ger en så fin vård, skola och omsorg som vi har idag!


Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

Imam inblandad i P-assistent härva, men om detta berättar inte media. Varför?

Den person som blev omnämnd som "Kaninmannen" var en av de första som ertappades med att ha svindlat försäkringskassan.

Nu pratas det om att människor som ägnar sig åt detta bedrägeri kan komma upp i svindlande 10 miljarder kronor om året. Horribelt!

Min fråga är varför det inte i media berättas att en person som är inblandad i en av de större bedrägerierna är imam.

När det är katolska eller protestantiska präster som gör sig skyldiga till brott hängs dessa genast ut. Samma sak när det visade sig vara judiska läkare som handlade med palestiniers organ.

Men nu när det är en imam inblandad är det locket på. Varför?

Nästa fråga jag har är att det pratas om att personerna som begått dessa brott ska betala tillbaka miljoner till försäkringskassan. Hur ska dessa pengar kunna betalas tillbaka? Bedragarna har väl inga pengar?

Nej, jag är irriterad, eller säg snarare skitförbannad på hur dålig kontrollen är på privata (familje) assistent företag. Jag vet människor som sliter som tokiga med att vara personliga assistenter. Jag vet familjer som sliter sitt hår för att få en extra timma till sin gravt handikappade barn, men nekas.

I ett fall där det varit rena lattjolajban har det bland annat i en familj betalats ut 150 000 kronor i månaden för assistentarbete. Hallå! Hallå! Knack, knack... är det någon hemma? Nähä, träskalle... ja, då förstår jag!

Ramona


Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris

Bokus

Bokia

Muntligt 

Load2hear.

Mobook