Senaste teve-intervjun 2015

måndag 10 maj 2010

Journalister i Sverige bör läsa på! Här är en uppmaning om ord ni ska lära er!

Uppmaningen är riktad till de journalister som skriver i frågor som rör flyktingar och asylsökande.

Det är som vanligt den eminenta Merit Wagers blogg som har kunskapen som journalister saknar.

Nedan är taget ur Merit Wagers blogg och det är bara en bråkdel av informationen.

"Man talar om att någon ”hotar att bli utvisad” som sedan länge gått igenom asylprocessen och fått avslag och därmed inte ”hotas av utvisning” utan ”ska utvisas”. Man talar om ”flyktingar” när det handlar om asylsökande och om ”ensamkommande barn” när det handlar om (till 80 %) unga män strax under eller över 18 år etc, etc. Allt detta blir mycket förvirrande för allmänheten som inte har en chans att förstå vad som händer på det här stora och framtidsavgörande samhällsområdet." Slut citat

Jag rekommenderar varmt att inte bara journalister läser Merit Wagers blogg utan även politiker och övriga.
Det som står i Merit Wagers blogg är av intresse för hela svenska folket!

Ramona
Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Maffian är också medlem i EU. "Il Pizzo" eller "AddioPizzo"


Ända sedan jag såg premiären av Gudfadern med Al Pacino har jag fascinerats av maffian. Men på den tiden trodde jag mer att det var ett påhitt att de skulle vara starka och utbredda. Nu vet jag bättre.

I går hade TV4 Fakta seriestart på "Kvinnor i rättvisans namn". Först ut var Laura Vaccaro, undersökningsdomare i Palermo.

Från 1998 fram till 2008 hade Laura Vaccaro livvakter dygnet runt, nu har myndigheterna dragit in dem. Man undrar varför? Själv fortsätter hon oförtrutet vidare med sitt arbete, med eller utan livvakter. Hennes familj är hemlig, hon har inga barn och är inte gift.

Jag vet inte hur många som minns serien "Bläckfisken"? Den handlade också om maffian och byggde på sanning. Inte svårt att förstå att de flesta affärsinnehavare i Palermo arbetar med livet som insats. Maffian kräver Il Pizzo, vilket är beskyddarpengar. Betalar du inte, kan du vara säker på att antingen bli mördad eller se ditt företag gå upp i rök.

Ett gäng ungdomar har startat något de kallar AddioPizzo, en organisation där alla som vill kan ringa ett 020-nummer, vara anonyma och sätta dit mafiosos. Alla som har någon form av affärsrörelse inom AddioPizzo kan vara garanterade att slippa inblandning av maffian. Man får hoppas att det varar länge!

Maffian har nämligen sina bläckfiskarmar överallt. De gör svarta pengar till vita, och hur ska det gå till om man inte äger eller åtminstone kontrollerar rörelser och det gör maffian. Boken I Complici av Lirio Abbate och Peter Gomez berättar om hur maffian och politiker samarbetar. Behöver jag berätta att de är dödshotade.

Det var som en av författarna sa: Maffian älskar att höra att de är tuffa och hänsynslösa, det är de stolta över, men de vill inte att folk ska veta hur, var och när de gör saker som korrumperar samhället. De hatar information över deras Cosa Nostra (Vår sak).

I hjärtat av ön Sicilien ligger staden Corleone, där samarbetade en familj Toto Riini med maffian, vilket resulterade i att staten konfiskerade familjen Riinis mark. Där drivs nu ett kooperativ och trettio personer har fått jobb. Allt på grund av lagarna ändrades 1996. Den katolska kyrkan har bannlyst maffian, men det var inte så länge sedan. Så jag undrar om jag skulle våga sätta mig i biktstolen om jag vore Laura Vaccaro eller så är det tack vare kyrkan som hon fortfarande lever.

En sak är däremot helt klar och det är att eftersom Italien är med i EU är också Sicilien en del av den. Dessutom har ön den högsta ungdomsarbetslösheten i EU, vilket antagligen får maffiosos att gnugga händerna av förtjusning.

Ramona

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på