Senaste teve-intervjun 2015

fredag 14 september 2012

Snart är det äntligen dags... igen!

För vadå? Jo för årets Bok & Biblioteksmässa i Göteborg.

Den här bilden tog vi när vi för första gången var med 2007 och utsikten är från Gothia Towers Sky bar. En helt underbar vy!

Här satt vi utsjasade efter att ha byggt upp vår första monter någonsin. Det har numera blivit tradition att Thommy och jag sätter oss där och tar ett glas vin och en öl tillsammans. Nice!


Så här såg vår första monter ut 2007. Den kallas för budgetmonter och är som ett litet krypin. Lägg märke till alla paket jag gjort med röda och gyllene band med knorr. Thommy fick krupp och tyckte det liknade paket under granen. Så banden fick tas bort. Men det var gulligt, tyckte jag såklart.

Marie-Lousie, till höger i bild, ser ut som om hon fått syn på en vampyr, har varit med från starten 2007 och är med och hjälper oss varje år, vilket vi är oerhört glada och tacksamma för.
Och det var kö! Vilket feeling det är!Redan året därpå lade förlaget beslag på en större monter. Det var skönt att få mer plats!

Bredvid mig sitter Lasse Ohlin, som är den äkta polisen och som rättar mina faktafel. Han arbetar, precis som spaningschef Greger Thulin i mina deckare, på polishuset Ernst Fontellsplats, även kallat Skånegatan.

Anna Falck, som i alla år varit dirigenten för bokmässan, och jag hälsar på varandra innan "Pressnatta" går igång för kvällen. Året är 2008.


( I år är det en ny dirigent som tagit över taktpinnen och hon heter: ? )

Och 2009 fick jag en löpsedel av Expressen som distribuerades runt i Bohuslän. Själv satt jag hemma på Tjörn och skrev när telefonen ringde och en av mina läsare ville veta hur det kändes att ha en egen löpsedel, vilket jag naturligtvis inte haft en aning om eftersom jag inte varit ute ur huset på hela dagen.

Så jag kastade mig i bilen och körde iväg till första stället och bad dem lägga undan löpsedeln så jag kunde hämta den dagen därpå. Jädrans kul grej!


Och år 2009 kom Lyckohjulet ut, en titel som jag ångrar djupt än idag. Men, men en dag kanske jag döper om den... Den borde ha hetat nånting i stilen med: Familjefejden i Strömstad eller: I speldjävulens grepp...

Fotot är taget av Lysekilspostens ägare Helge och jag står på taket på huset där tidningen är inkvarterad. Bara att gå in i det huset är en upplevelse.

Nu är det 2010 och då såg montern ut på det här viset. Vi hade börjat samarbeta med Mia Raunegger från Design4u2, som alltid är en idéspruta och nu skulle vi ha ett montertema.

Temat "Brottslighet" var så kul att Göteborgs teve kom och filmade när poliserna som gick omkring på mässan ställde upp på att agera.

Men inslaget visades aldrig. En viss Leif GW Persson kom i vägen och stal programtiden :)


Nu är det 2010 och plötsligt kom Lasse Kronér och hans bror förbi vår monter, får syn på Mia och säger: Nej men hej!

Då visade det sig att Mia och Lasse är barndomskamrater och lustigt nog har vi alla fyra vuxit upp i Högsbo.

Min mans kommentar till Lasse när vi skulle fotograferas. Nu kommer du att bli en kändis när du står bredvid min fru:)


Och nu är vi framme vid förra årets monter och tja, vi trivs bra i B-hallen. Luftigt, högt i tak, inte så svettigt när det blir mycket folk och det blir ju det, mycket folk alltså.
Och trots att Lasse är en grymt upptagen man tog han sig tid att komma förbi och säga hej till oss.

Ps. Är otroligt glad för de fantastiska recensioner jag fått av honom, men de är privata. Ds. 

Rickard Sjöberg var som alltid gullig och ställde upp på att bli fotograferad.
Och hur känner vi oss när mässan är över? Vad tror du? Jo så här!


Välkomna till förlag anomaR:s monter som ligger i B-hallen B03:48

Ramona