Senaste teve-intervjun 2015

måndag 10 februari 2014

I Schweiz har folket makten på riktigt. I Sverige låtsas politikerna att vi har den.

Bilden är från kantonen Tessin och i söndags den 9 februari hade Schweiz en folkomröstning i tre olika ämnen.

Ska Schweiz stoppa massinvandringen: Ja eller Nej. ( Svaret blev Ja med knapp marginal)

Ska kvinnor själva få betala sina aborter: Ja eller Nej. ( Svaret blev Nej)
Mera pengar till järnvägen från järnvägsfonden: Ja eller Nej. ( Här vet jag inte vad det blev för svar)
Men alternativen är inga "Nja kanske" eller andra underliga alternativ.

Detta är att ge makten till folket. Det är nog i det närmaste demokrati man kan komma. I Sverige har vi aldrig haft tvingande folkomröstningar endast rådande. Och man kan se på detta på olika sätt. Ena sättet är att politikerna anser att folket är så dumma i huvudet att de inte kan tillåtas att bestämma mer än en gång vart fjärde år och då vet de flesta inte ens varför de röstar på just det partiet. För jag tror inte att flertalet röstberättigade sätter sig in hela partiprogrammet. Det är bara till för de redan frälsta.

Dessutom tror jag att när politikerna har lyckats med att dupera folket och tillskansrat sig makten vill de på inga villkor släppa ifrån sig den till folket. Detta förfarande har vi sett i alla år. Ta trängselskatten för att nämna ett fräscht exempel. Först sa politikerna i Göteborg att göteborgarna minsann skulle få rösta om det, men ett tu tre var det redan klart. Frida Boisen GT:s nya chefredaktör satte igång en omröstningskampanj och fick till slut in de 40 000 underskrifterna som krävs för att det ska bli en folkomröstning, som inte kommer att förändra ett smack. Även om så 97 % av alla göteborgare skulle rösta nej är omröstningen som bekant rådande, vilket i klartext betyder att politikerna säger: Fuck you till de som röstat nej.

Nu när resultatet för Ja eller Nej till massinvandringen är klar och folket sagt nej måste politikerna i Schweiz förhålla sig till slutresultatet och påbörja sin förhandling med EU. Dessa överbetalda betongpolitruckerna som på fullt allvar tycker att de gör bra saker för mänskligheten har hotat med att Schweiz ska tvingas lämna EFTA om de röstar Ja. Hahahaha ... Schweiz, ett land med fler banker än något annat land behöver inte EU men EU behöver Schweiz och pengarna de kan få in på handeln. Schweizare är glada i att shoppa, men det finns andra länder att köpa saker och ting ifrån, som USA för att nämna ett exempel.

Och för att också påpeka en annan sak: Schweiz tackar naturligtvis inte nej till invandrare med höga utbildningar eller de med pengar i fickan. Vad schweizarna säger nej tack till är dels att det kommer människor och arbetar för skitlöner ( Ja det finns utnyttjande arbetsgivare överallt) som samtidigt dumpar lönerna. ( Har redan hänt i Sverige till arbetsgivarnas förtjusning) och de vill inte heller se minareter och islamister etablera sig i landet. I flera kantoner har det redan förbjudits för skolflickor att bära slöja inom skolans område.
Skulle jag vilja ha riktig demokrati? Japp! Men det kommer vi inte att få se i Sverige inte under min livstid.

Ramona