Senaste teve-intervjun 2015

söndag 7 februari 2010

Wikipedia granskar mig. Bra och roligt på samma gång.


Wikipeida, den fria encyklopedin, är en plats där man kan hitta mängder med information om både döda och nu levande personligheter.

Naturligtvis också om allt mellan himmel och jord. Exakt hur Wikipedia fungerar vet jag inte, har inte vare sig tid eller ork att lära mig.

Däremot gjorde jag dundertabben att, för flera år sedan, trevande och klumpigt lägga in uppgifter och mitt namn själv. Som sagt jag hade ingen aning om att detta inte var tillåtet. Men det tog bara några dagar så fick jag bassning, bad om ursäkt och ställde frågor om vem som är tillåten att skriva om mig och hur det ska kunna kontrolleras?

Vid förra årets bokmässa i Göteborg stod jag uppe på Deckarscenen och berättade om min fjärde deckare Lyckohjulet . Plötsligt ser jag en kille med en kamera om halsen, kameran hade utseendet av en paparazzikamera. Jag undrade varför han tog kort, men glömde bort det.

Numera är fotografiet från mässan inlagt på Wikipedia sidan av någon erkänd Wikipediaperson.

I vilket fall har det startat en diskussion på Wikipedia om huruvida jag duger att ha där som författare eller inte. Jag tycker att det är bra att auktoriserad personal går igenom vad som skrivs på Wikipedia, med det ökar trovärdigheten för sidan, samtidigt som det är kul att läsa vad olika personer tycker och tänker.

Det finns fortfarande de som anser att, om du inte sitter i var och varannan tv-soffa, deltar i olika radioprogram, inte får spaltkilometrar med artiklar i riksmedia med jämna mellanrum, existerar du inte som författare. För att inte tala om när dina böcker inte ges ut av ett stort förlag, utan du har startat eget.
Nåja, världen förändras och vi med den, så sakteliga...

Ha en bra söndag!
Ramona

E-böcker börjar bli poppis, kul, här på Elib.se kan du låna eller köpa mina e-böcker.

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON