Senaste teve-intervjun 2015

lördag 3 mars 2012

Frysta tillgångar! Vad menas med det?

Nästan dagligen hör jag på nyheterna att de pratar om att EU har fryst Syriens tillgångar.

Vad menas egentligen med det? Vems är tillgångarna och var finns de?

Och om nu EU fryser dem, hur visste de var de fanns?

Det ligger en hel kennel begraven i dessa ord och jag undrar när vi får reda på vems pengar de är och hur de har tjänats in. Det är något väldigt lurt med de där "Frysta tillgångarna"...

Här kan du läsa EU:s motivering:


MOTIVERING
(1)               Den 9 maj 2011 antog rådet förordning (EU) nr 442/2011 om restriktiva åtgärder med hänsyn till  situationen i Syrien.

(2)               Den 2 september 2011 ändrade rådet förordning (EU) nr 442/2011 i syfte att utöka åtgärderna mot Syrien, bland annat genom en utvidgning av kriterierna för uppförande i förteckningarna och ett förbud mot inköp, import eller transport av råolja från Syrien. (och vad menas med en utvidgning av kriterierna för uppförande i förteckningarna?)

(3)               Rådet nådde dessutom en politisk överenskommelse om att anta ytterligare åtgärder, nämligen ett förbud mot investeringar i sektorn för råolja och uppförande av ytterligare namn. ( Jag undrar vilka namn det är och hur EU vet vilka de är?)

(4)               Rådet beslutade också att förbjuda leverans av syriska sedlar till Syriens centralbank, och att anpassa bestämmelserna till skydd för ekonomiska aktörer mot anspråk som har samband med genomförandet av sanktionerna. Dessutom beslutade rådet att frysa vissa syriska finansiella tillgångar och samtidigt se till att detta inte förhindrar lagliga transaktioner med Syrien. ( leverans av syriska sedlar? Var pressas de? Frysa syriska finansiella tillgångar! Just det och i vilka länder finns dessa och i vad har Syriens regering investerat? Svensk, tysk, fransk eller brittisk sjukvård, skola äldreomsorg? Nån som vet?

(5)               Dessa åtgärder faller inom tillämpningsområdet för fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, och lagstiftningsåtgärder på unionsnivå är därför nödvändiga för att genomföra dem för unionens del, särskilt för att de ska tillämpas på ett enhetligt sätt av alla medlemsstaters ekonomiska aktörer.


Det känns som att det händer och bestäms saker, långt över huvudet på vanliga medborgare, men finns det någon som orkar gräva i skiten?

Ramona
Grattis, du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokborgen
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel