Senaste teve-intervjun 2015

lördag 14 augusti 2010

Sex sidor på min sjätte deckare, min sjunde bok, är allt jag orkat med hittills.

 

Bilden är tagen för två år sedan, men kunde varit tagen idag. Det ser förtfarande likadant ut, där jag sitter och ägnar mig åt att skriva.

Sex A4 sidor är ungefär 12 sidor i en bok, så det fattas några...

Men när jag skrev orden "sjunde bok" var det som om jag fick nypa mig i armen. Sanslöst vad tiden går.

Tro inte att jag skrivit en bok per år, så gick det inte till. Först skrev jag "Älskling, vi blir inte med barn" på Jan Guillous favoritverktyg, den gamla kära skrivmaskinen, där Tipex och sudda-bort banden var räddaren när det blev felstavat. Det manuset skrev jag 1991-93. Därefter dröjde det ända till 1997 innan jag kom på vad jag ville skriva om, och det var deckare. Ytterligare ett manus till en deckare var klart 2001, men annat kom emellan och det manuset skickade jag via datorn till Dorotea Bromberg, och på den tiden uppskattades det inte att få manus på 170 sidor via mejl, vilket jag begriper idag.

Sedan kom det tredje manuset, det var klart 2003, och resten är historia. Vad jag har lärt mig under dessa dryga fyra år i branschen som författare och förläggare är helt obetalbart. Jag har förmånen att inte bara vara författare, utan också följa med på hela resan från manuset till bok i bokhandeln.

Den resan kan låta enkel, men är allt annat än det!

Ordet "omarbeta" är idag kristallklart .

Idag ska jag försöka skriva en eller två sidor till. I mitt huvud är boken nästan klar, men vad hjälper det? Den ska på pränt också! Arbetstiteln på den sjätte deckaren är: Hämnaren från Tjörn, vilket betyder att det kan bli en annan titel.

P.s Just nu klättrar e-boken Mord under Tjörn Runt på topplistan. Superkul!D.s

Ha de gott!

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!
Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON