Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 27 december 2016

2016 är snart slut och har varit omtumlande för alltför många i Sverige, och 2017 är tomt och ska fyllas, frågan är med vad ...

Att jag väljer en polis som huvudnummer är nog inte konstigt. Inom polismyndigheten är det kaos på alltför många ställen, och de som har blivit lidande av den inkompetente och icke-polisen Dan Eliasson är alla skötsamma människor i Sverige och poliser på ett eller annat sätt.

Hederliga människor har fått se sina hem länsade, bilar stulna, uppbrända, blivit rånade, misshandlade, våldtagna, och alla vet i dag att listan är alldeles, alldeles för lång.

Jag skulle tro att siffran på poliser som sagt tack och adjö i år är närmare 1000. Kanske fler ... Och jag är oerhört tacksam att det finns poliser kvar som orkar arbeta vidare, men har också full förståelse för dem som inte gör det.

Här är några länkar som handlar om hur en bra och till stora delar fungerande organisation slogs i småbitar av idioter med noll koll på läget.
"Vi klarade även denna sommar" sa korkskallen efter att ha vilat upp sig under sin semester.

"Polischefens ilska mot Eliasson" Närpolischef Anders Karlsson gick i taket när Dan Eliasson gjorde exakt samma sak som sina kära sossekollegor med sin vanliga arrogans. Och ingen har väl glömt de "käcka" plastarmbanden i samband med sextrakasserierna. I år har 480 000 flickor/kvinnor anmält sexbrott. Och skulle någon komma på den dumma idén att fråga komikern Jerzy Sarnecki om orsaken är jag övertygad om att han skulle säga: Vädret har varit ovanligt bra, och kvinnor har blivit mer benägna att anmäla och vi skulle vrida oss av skratt.

Och här en hyllning till polisen av Kristoffer, som delades nästan 14 000 gånger på Facebook, och den kan våra poliser minsann få höra många gånger igen.

Sveriges Rikes lagar borde ha skrivits om för decennier sedan när det kommer till våldsbrott och nu när vi inte ens vet vilka förövarna är eller hur gamla de är, lockas allt fler att ljuga om sin ålder för att på det sättet slippa straff i fängelse. Och det är klart att om man får samhällstjänst, vilket jag brukar säga är att kratta löv i parken när krattan eventuellt blir ledig, och några så kallade "Fy på dig" samtal med någon utsjasad socialsekreterare när man begått ett grovt brott, så är ju det att föredra framför att bli inlåst, om än på fängelser som i jämförelse med många länder är rena rama konferensanläggningarna.
Här en mycket bra artikel från Blåljus om just ett sådant fall.
Här är också Elisabeth Höglunds sammanställning av antalet brott per månad. Läses på egen risk!                                                TERRORATTACKER 2016
Det har varit fruktansvärda upplevelser för alltför många människor runt om i världen och samtliga terrorattacker har utförts av islamister, som läser Koranen som fan läser Bibeln, enligt vissa. Enligt andra läser de Koranen på rätt sätt. Vad jag anser, även om jag inte läst hela Koranen eller Bibeln, är att religioner i allmänhet och Islam i synnerhet skall debatteras, kritiseras och diskuteras. I västvärlden har det varit möjligt tack vare starka människor som vågar ifrågasätta, men i den islamiska världen är allt som stavas kritik en hädelse och därmed åker huvudet av.

I Sverige har vi under loppet av snart tjugo år sett mängder av moskéer växa upp runt om i landet, och i alltför många av dessa har det förekommit hatpredikanter från olika islamistiska länder. Eftersom arabiska inte har varit ett språk som vi hört dagligdags förrän nu, har det inte heller varit många som kunnat berätta vad som egentligen har försiggått i moskéerna. Danskarna, som alltid ligger i framkant med det mesta, gjorde en dokumentär, "Moskeerna bag sløret" på fyra avsnitt, och hade därefter en debatt med deras eminenta programledaren Clement Kjersgaard, där politiker, och de få imamer som vågade visa sig, verkligen hade en kritisk hållning, och den debatten kallar jag för en riktig debatt! Inte det som i Sverige numera heter "Opinion Live", som är ett hopkok av två eller tre olika ämnen där alla kokar över och ingen får sagt något vettigt.

Jag  skickade in en ansökan till SVT om att de skulle köpa in "Moskeerna bag sløret" efter att jag lyckats se de första tre timmarna i februari, som lagts ut på Youtube men numera är borttaget, tyvärr. Och jag hade blivit mäkta förvånad om SVT hade hört av sig.


Och så fick Sverige en ny så kallad samordnare för våldsbejakande extremism. Damen i fråga heter Anna Carlstedt, och utsågs av kulturminister Alice Bah Kunke. Katarina Janouch hade en underbar Twitter om denna utnämning. När vi har en av nordens bästa terrorexperter, Magnus Norell. Varför då anlita en julmustexpert?

Och Katarina Janouch är inte ensam om att undra. Vi är förfärligt många. En som ofta skriver kritiska och kristallklara inlägg är Alice Teodorescu och här är hennes inlägg i debatten från Göteborgs Posten.  Varför räds regeringen experter?


En annan person som borde anlitas är Mohamed Eddie Omar som skriver för "Det goda samhället". Han är en f.d. islamist och har massor med kunskap som samtliga inom regering och riksdag saknar än i dag. I dagarna blev föreningen " Sveriges unga muslimer" av med sina miljonbidrag. Ordförande Rashid Musa som beskriver sig själv på följande sätt på Facebook: "Ordförande för Sveriges unga muslimer & representerar 1.6 miljarder muslimer. Jobbar som terrorexpert".  Vilket jag och många med mig finner skrattretande med tanke på vad som framkommit om deras verksamhet. Och med tanke på att Omar Mustafa hyllar Anna Carlstedt som den nya samordnaren, förstår man att vi alla är illa ute ...

Gudmundson har en mycket bra artikel om Sveriges unga muslimer, vilka borde ha förlorat sitt miljonbidrag redan 2011. Läs och begrunda! 

                                                      NUMERA KÖNSAPARTHEID I SVERIGE

Ja du läser rätt! Allt som vi kvinnor och även män kämpat för i alla år, jämställdhet, håller sakta men säkert på att raseras i Sverige. Skilda badtider för män och kvinnor på grund av en enda religion, islam. Och det är männen inom den religionen som inte vill att deras fruar ska vara tillsammans med andra främmande män och visa sina kroppar. Deras sjuka inställning har gjort att flera badhus och andra inrättningar felaktigt använder Sveriges religionsfrihet och av "hänsyn" till denna religion gör som dessa män vill. Uruselt! "Skilda badtider bevisar islamisternas makt"

 

En annan duktig och ärlig skribent som många känner till är Marcus Birro, som också fick känna av den berömda vänsterextremismen som är på frammarsch i Sverige. Marcus var sidekick till Malou "Efter tio" 2013 och var en gång accepterad inom etablissemanget, till och med hyllad. Men det kan gå fort utför om man inte håller sig inom de ramar som dessa självutnämnda "rättsägare" har fastställt. Marcus begick ett fruktansvärt misstag genom att äta lunch med en Sverigedemokrat. Hua! Och sedan dess är han utanför stugvärmen. En som däremot varit utanför men numera är inne i värmen är Henrik Schyffert. Han säger och skriver de "rätta" sakerna, och vi är många som finner honom rent av både löjeväckande och avskyvärd. Hans tidigare fru Bea Uusma ska nog tacka sin lyckliga stjärna att han hittade en annan kvinna i stället, Nour El Refai, som kanske kommer att imponeras av honom under några år. Sedan kanske det kommer en dag när hon ser på honom bakifrån och undrar vad det är för en hängröv hon dras med.

Här kan du läsa ett av Marcus Birros många inlägg som alla har varit mycket bra. Här från Nyheter24.
En svens tiger- Vår tids farsot.


 

                                         En ny stad i befolkningsantal har anlänt till Sverige

Sverige har tagit emot cirka 160 000 människor från olika islamistiska stater. En del kom från Syrien men många tog chansen att få ett bättre liv, eftersom Reinfeldt tyckte att vi skulle öppna våra hjärtan togs också det ödesdigra beslutet av en tjänsteman, som inte bara öppnade sitt hjärta, utan han tog också beslutet att öppna alla våra plånböcker men glömde fråga oss om det var okej. Den signalen att alla som sade sig vara från Syrien per automatik skulle få permanent uppehållstillstånd fick människosmugglarna att joddla av lycka. De gnuggade händerna och såg dollartecknet i ögonen. Nu kunde de ju lova sina "Passagerare" att de skulle få stanna i Sverige. Det fanns det papper på!Med anhöriginvandringen blir alla dessa människor lika många som Malmös stadsbefolkning var för sex år sedan, 2010, 218 415 personer. När dessa yrvakna tokstollar som tog dessa beslut vaknade upp i verkligheten var det redan försent. Alldeles försent. Om detta har Merit Wager med hjälp av sina miggor ( migrationspersonal) berättat om i mer än ett decennium, men som med allt annat för döva öron.

Nu har tokstollarna samlat ihop sig och bestämt att " Från och med nu kallar vi "saker och ting" för en "utmaning"! Ingen får använda det rätta ordet, problem ...  för då kommer du inte att få vara med på valbar plats 2018, bara så du vet! Och "saker och ting" är bostad, arbete, utbildning, sjukvård, tandvård med mera. Sådant som människor behöver för att må bra, och som egentligen inte är gratis för någon i Sverige. Inte ens för fattigpensionärerna ...
Och när vi nu är inne på fattigpensionärerna är här också några artiklar i ämnet. Så du som just nu är kring trettio -fyrtio år och inte har ett stort arv att vänta, rika föräldrar eller andra givmilda rika släktingar, bör du nog börja spara nu! Eller sätt dig in ditt orange- ångestkuvert och börja se om ditt hus eller du kanske vill jobba tills du stupar? Personerna som du kan läsa om nedan är tvungna att jobba eller gå på Frälsis för att bli mätta!

Margareta tvingas leva i fattigdom

De bortglömda pensionärerna
Annika har jobbat statligt hela livet nu är hon fattigpensionär
  

Jag skulle kunna rada upp länk efter länk efter länk i den här "utmaningen". Men jag nöjer mig med dessa tre ... Du som vill ha mer Googlar på " Pensionärer som tvingas jobba" så hittar du 174 000 artiklar!


Men visst har väl 2016 varit ett särskilt bra år för dig? Ja, jag tänkte väl det.

Du är lika lycklig som en nybadad gris! Skämt åsido. Självklart finns det miljoner människor som inte lider någon penganöd av något slag och mår bra ... eller i all fall hyfsat. En del av dem delar med sig till olika hjälporganisationer, som sätter sprätt på massor av pengar på reklam för att vi som ser den ska må dåligt och vränga lädret. Reklampengarna borde de ha satsat på människor som behöver hjälp!  

Sedan finns det människor som ställer upp ideellt av olika anledningar. Spelar egentligen ingen roll om de gör det för att de själva ska må bra, för genom sina gärningar gör dessa personer otroligt mycket för andra också. Och är det något vi borde ha förstått vid det här laget så är det att staten inte längre kommer att kunna ta hand om oss från vaggan till graven, som det en gång utlovades eftersom vi betalat och betalar världens högsta skatter.

Nej, jag har inte glömt landstingspolitikerna. Dessa är en kategori för sig. En samling plåtskallar!

Deras enda uppgift är att stapla utredningar på varandra och alla utredningar utreds gärna en andra gång för säkerhets skull. Detta har resulterat i en vårdapparat som är en katastrof för alla oss som behöver vård. Bemanningsföretagen som tillhandahåller sjukvårdspersonal hade aldrig ens uppstått om dessa plåtskallar gemensamt med " Vi tar fajten" kommer du ihåg? hade sett till att ge samtlig sjukvårdspersonal rejäla löner och hyggliga arbetsförhållanden. Nu har dessa plåtskallar kommit på en ny idé för att strama åt våra skattepengar, som de så glatt slösat med i alla år. Jo, nu stryper de bemanningspersonal, och stänger hellre avdelningar. Men neheedå detta drabbar inte vårdbehövande påstår plåtskallarna. De får helt enkelt ta sig till närmsta vårdinrättning som kanske ligger femton mil bort. Usch ja!


Nej, nu får det räcka med elände ... jag hade kunnat fylla en hel bok, men det gör andra i ämnet så mycket bättre. Jag har beställt boken "MassUtmaning" av den duktiga och modiga Tino Sanandaji, som jag ser fram emot att läsa. Här kan du läsa om den och beställa den!Nu ska vi inom några dagar skåla in det nya året och säga adjö till det gamla. Det är fyra dagar kvar när jag skriver det här och jag hoppas verkligen inte att det blir fler mord i Sverige fram till tolvslaget. Vi får alla hoppas på änglavakt av något slag! Jag har inga nyårslöften, aldrig haft ... tror inte på sånt. Vill jag förändra något har jag alltid kämpat för det oavsett årstid. Så jag avslutar min kortfattade årskrönika med att säga: Ett gott slut och ett Gott Nytt År! Skål! Och det går lika bra med alkoholfritt för den som av olika orsaker inte dricker alkohol.
Åsså kanske vi får vinter här nere 2017 på bästkusten så barnen får åka pulka, skidor och ha lite kul i snön!


Ramona