Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 29 juli 2009

Krönikörer maktlösa?

Krönikörer fyller sina spalter med ord men hur stor betydelse fyller de egentligen?

Hur många bryr sig om vad till exempel Liza Marklund, Jan Guillou eller Leif GW Persson skriver?

Jag kan inte låta bli att tänka på Janne Josefsson och programmet Uppdrag granskning. Många är de reportage som upprört, men hur många minns efter sex månader vad som upprört dem?

I åtta krönikor har Liza Marklund agerat åklagare, jury och bödel. Åtta gånger har hon hängt ut en pappa och påstår att han utövat incest! Detta trots att mannen är friad i Hovrätten. Men i Lizas ögon är han skyldig. Läs Ingrid Carlqvist inlägg här.


Hur bortförklarar Liza Marklund och chefredaktören detta? Jo, eftersom inte Liza Marklund skriver ut pappans namn skulle det inte vara ett utpekande. Ganska korkat! Med lite vilja och journalistiskt grävande kan man om man vill ta reda på vem personen är. Faktiskt!

Jag och många med mig har påpekat för chefredaktören på Expressen det olämpliga i att tillåta Liza Marklund orera fritt med tanke på klavertrampen och dagen-efter-rättelserna. Men tydligen har Expressen ett kontrakt och det innebär att Liza Marklund får omkring 11 000 kronor för varje inlägg. Undrar om det lönar sig?

I vilket fall som helst ser jag fram emot den dagen när Liza Marklunds kontrakt har löpt ut och vi slipper hennes krönikor.

Det finns flera andra personers krönikor jag njuter av och det är Johanne Hildebrandt, Ulf Nilson, Staffan Heimersson, K-G Bergström och Elisabeth Höglund.

Resterande krönikörer bläddrar jag gladeligen förbi...


GRATIS ljudbok! Nu kan du tanka ner Dyrbar kärlek GRATIS från TPB.


Böckerna finns som : Inbundna, Pocket, ljudbok här, E-bok eller talbok Daisy

Vill du läsa mer om titlarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och Älskling, vi blir... gör du det här.


Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON