Senaste teve-intervjun 2015

måndag 2 november 2009

Fashion är hjärtlöst, stjärtlöst och bröstlöst!

Modehuset Valentino visade upp sin kollektion för 2010 under modeveckan i Paris.

Anorextiska modeller styltade fram över catwalken.

Hm, ordet catwalk borde anspela på det mjuka, smidiga och elegenta. Hög tid att byta ut namnet till wirehangerwalk. (Kemtvättsgalge)

I den här branschen ( som i de flesta andra) befinner sig plånboken där det i normala fall ska sitta ett hjärta.

Sedan decennier har androgyna unga modeller stapplat sig fram och visat upp kreation efter kreation. En del modeller har avlidit till följd av sin osunda kost. Eller förresten modellernas matvanor kan inte jämföras med kost, de lever på luft och i vissa fall på droger.

De svindyra kläderna, accessoarer, skorna, väskorna och sminket, som naturligtvis byts ut efter årstiderna, köps av stjärnorna och om denna jetset läser vi i dagstidningar, ser på i reklamfilmer och läser om på nätet.

Valentino, Dolce & Gabbana, Chanel med flera modeskapare ler hela vägen till banken. Men vad är det egentligen för mode dessa män skapar?( i de flesta fall är modeskaparna män) Inte är det en ny klädstil, snarare kopierar de ett gammalt mode som de klär i nya tyger och färger.

Unga tjejer, precis som jag själv gjorde en gång, låter sig luras av förljugna påstådda underverk som kommer om du "bara" köper den nya mascaran, läppstiftet eller klädstilen. Glöm det!

Det är inte tjusigt att se ut som en kemtvättsgalge. Människroppar ser olika ut och när dessa hjärtlösa, stjärtlösa och bröstlösa konstgjorda modeller visar upp en påklädd klädgalge borde vi inte applådera, utan skrikande bua ut dem. Vi borde sluta köpa deras kläder, modetidningar och med det tvinga modeskaparna, media och skönhetstidningar att visa bilder på normala tjocka, smala, långa, korta unga människor.

Tjofläkt!
Ramona


Vill du koppla av med en bok en stund läsa eller lyssna? Ladda ner deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn som ljudböcker GRATIS och LAGLIGT på The Pirate Bay.

Böckerna finns att låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.