Senaste teve-intervjun 2015

lördag 21 november 2009

Buksvåger är man om man knullat samma kvinna.


Tomten är far till alla barnen: regi Kjell Sundvall, manusförfattare: Harald Hamrell, Eva Callenbo och Monica Rolfner. Producent: Börje Hansson.

Repliken i rubriken är bara en av alla härliga kommentarer du kommer att få höra!

Den hade premiär 1999 och firar därmed tio år! Jag har sett den fler gånger än vad jag har räknat. Först såg jag den på TV sedan köpte jag VHS:n och därefter köpte jag DVD:n.

Varje år i november eller december tittar jag på den minst en gång. Det borde alla göra! Filmen beskriver hela Sverige i miniatyr under julafton. Skådespelarinsatserna är briljanta! Fullkomligt lysande!

Även om det gått tio år efter att filmen hade premiär är den lika aktuell idag. Om tio år kommer den vara precis lika bra just för att den speglar "den typiska svenska familjen".

Manusförfattare tillsammans med regissör har arbetat fram en av de bästa filmerna i klassen "komedi". Den är så på pricken i sin dialog att man undrar om manusförfattarna befunnit sig i osynligt tillstånd och bandat konversationen på julafton i vardagsrummet hemma vilken svensk familj som helst.
Om du känner dig det minsta deppig i vintermörkret, kanske nyss skilt dig, önskar dig ett barn till vilket pris som helst, kanske nyss träffat ditt livs kärlek, oavsett var du befinner dig i livet är detta filmen du bara inte får missa! Den är kult!

Se och njut!Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet, Älskling, vi blir inte med barn låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här!

Klimatförändringen beror på oss alla! Fattig som rik.

Lina, vår vofsing kliar sig i morgonsolen. Mina klängrosor är överfyllda med knoppar i den 11 gradiga värmen och det är den 21 november klockan 09.30 år 2009.
Om tänker oss ett rum på 60 kvm och fyller det med 5 personer, då stiger värmen i rummet. Tänk om placerar 30 personer i samma rum, då blir det svettigt.

Vårt kära klot befolkas ständigt av fler och fler människor. Samma klot men med fler som behöver mat, vatten och ström.

Jag ser dessvärre ingen lösning på detta problem. Dels vill fler och fler kineser ha en bil och i samma andetag är våra Saab arbetare glada för varje bil de kan sälja. Fiskare investerar i större och större fiskebåtar och vill ha mer och mer fisk att sälja.

Tänk den dagen varje kines vill ha ett glas mjölk varje morgon. Hur många kor behövs då? Om alla i Pakistan vill ha en dräglig tillvaro med bil, kylskåp och ett glas mjölk.

Alla människor vill ha ett jobb och helst ett som genererar en massa pengar så att de kan förgylla sin tillvaro. Hur ska det gå då?

Rysslands befolkning vill också ha en bra liv, grönsaker, kött och mjölk. Sist men inte minst Afrikas 52 stater är fyllda med människor som vill överleva!

Jordklotet förblir samma jordklot men vi människor har förändrats och med det har också klimatet förändrats.
Det kanske kommer att bli "vatten" som alla vill få tillgång till?

Ha en skön helg
Ramona