Senaste teve-intervjun 2015

söndag 12 januari 2014

Julia Caesar, Snaphanen

Julia Caesar var en känd svensk skådespelerska berömd för att i de roller hon gestaltade oftast var "Den storkäftade kvinnans" och " Satkärringens".
Behöver jag berätta hur mycket jag älskade denna kvinnas rolltolkningar? 

Av en händelse för många år sedan sökte jag efter Julia, idag minns jag inte av vilken anledning, men hade glömt hennes efternamn. I vilket fall letade jag på Google och hittade en annan Julia Caesar som skriver på en blogg kallad Snaphanen. Hon skriver söndagskrönikor som jag nu har förstått läses av över 600 000 personer. Dessa krönikor har också sammanställts till böcker, men säljs inte hos vanliga näthandlare av för mig okänd anledning.

Jag har nu följt Julia Caesars söndagskrönikor sedan dess och har funnit att de flesta inläggen är fascinerande och intressant läsning. Det jag funnit ut är att hon är journalist och det förstår man när man läser krönikorna. Välskrivna och underbyggda med fakta. I mångas ögon skulle hon säkert kallas för de vanliga orden som nämns i de sammanhang någon kritiserar invandringspolitiken, rasist, nazist och främlingsfientlig. Dessa ord dras raskt fram när någon har en annan åsikt än den "rätta", vilket också gör att hatet bubblar under ytan och röster tystnar av rädsla.


Här kan du klicka och läsa Julia Ceasars senaste krönika. EU-slum på export.

Jag brukar säga att du måste lyssna på alla, inte bara på dem som tycker som du. Det är alldeles för enkelt! Och är det något livet INTE är, så är det just enkelt. Självklart kan man göra det enkelt för sig genom att strunta i vad som finns runt ens bakgård eller ute i Europa och resten av världen. Leva sitt stilla liv i ett akvarium och då och då flytta akvariet för att byta utsikt och kanske är det ett lugnt och avslappnat liv. Jag vet inte eftersom jag aldrig vare sig har haft eller har ett sådant liv. Kanske är det därför jag brinner så för att läsa och lära mig så mycket som möjligt om vad som händer och sker i Sverige och resten av världen.
Ramona