Senaste teve-intervjun 2015

söndag 18 juli 2010

Är allt glasklart i fallet Linda Chen?


Om det är för att jag skriver deckare eller om det är av ren nyfikenhet som jag ibland roar mig med surfa runt och hittar olika intressanta inlägg vet jag inte. Men spännande är det.

De som läst om Mats Alm och Linda Chen vet nog att Mats Alm i dagarna blev friad från mord på Linda Chen, men dömd för brott mot griftefriden.

Linda Chen var 32 år och skulle gifta sig med Mats Alm. En vecka innan bröllopet försvann hon spårlöst.  Hon var klädd i vit klänning och vit tröja. Det var lördag och Linda Chen skulle träffa en vän. Vem denne vän skulle vara hade inte Mats Alm en aning om, enligt hans egen utsaga.


Följande har jag hittat på en sidan som heter SvenskaMord.se

Linda Chen har sonen med en svensk man han har ett helsvenskt namn.

Pappan har ensam vårdnad sedan 2008 och barnet är skrivet på samma adress som pappan. Tidigare hade Linda Chen ensam vårdnad under pojkens tio första år.
Under fyra dygn hade föräldrarna gemensam vårdnad.

Första äktenskapet varade 1999-2004, det andra 2004-2007.

Linda Chen är född i Vietnam svensk medborgare sedan 2000.

Linda Chen bodde i Oskarshamn fram till 2003-2004 därefter en kortare period i Malmö 2004.

Linda Chen är mantalskriven i Falun sedan 2004.
Källa: Skatteverket

Linda Chen hade alltså varit gift två ggr innan hon träffade Mats Alm, och hade också en son. Visste Mats Alm om det här?

Under tiden som polisen letade verkar det inte som om Mats Alm ringde media och bad att få tala i radio eller TV. Han bad inte att Linda Chen skulle höra av sig, utan var bara ledsen för att vara ensam. Betyder det att han redan visste att Linda Chen inte skulle komma tillbaka, eller var Mats Alm bara upprörd?

Till saken hör också att även Mats Alm varit gift tidigare.

Det som jag tycker är intressant om man läser på Svenska Mord är att se på vilka adresser Linda Chen och henne tidigare makar har bott. Det har flyttats en hel del på kort tid.

Jag minns en annan story i Sverige, jag minns härvan med falska pass och 34 personer greps och ställdes inför rätta i Halmstad. Det var vietnameser som arrangerade skenäktenskap och skenadoptioner i Sverige.
Förundersökningen var på över 7000 sidor och det antas att ligan plockade in cirka 20 miljoner kronor på verksamheten. Här en artikel om händelsen.

"Skenäktenskap som ingås för att få uppehållstillstånd beviljat omsätter stora pengar inom EU. Sverige är ett attraktivt land för skenäktenskap genom enkel och snabb hindersprövning. Priset för en arrangerad vigsel kan vara upp till 200000 kronor." Slut citat. Taget från Svenska mord

Hört talas om "Tysta maffian" i Sverige? Inte jag heller,men nu vet jag att det är en vietnamesisk maffia som styrs med järnhand och "Gudfadern" håller till i Västra Götaland.

Mina funderingar går i följande banor. Hade Linda Chen kontakt med "Tysta maffian". Gifte hon sig de två första gångerna för att tjäna pengar? Vincent Pan och Bruce Lang, var namnen på de första makarna.

Accepterade inte "Tyst maffia" att Linda Chen skulle gifta sig med en svensk?

Många frågor och inga svar. Dock mycket intressant att veta att i vårt avlånga land härjar, vietnamesisk maffia, kinesisk maffia, Hells Angels, Bandidos, X-team och alla andra vad de nu kan heta för olika ligor av alla de slag och av alla nationaliteter.

Är det därför vi ska säga till våra gamla att: Gå du ut och sent en lördagskväll, ingen kommer att råna, slå ner dig eller göra dig något ont. Det är lugnt och fridfullt i Sverige. Samma kan vi säga till våra tonåringar eller?

Det är utan tvivel så att verkligheten överträffar dikten!

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON