Senaste teve-intervjun 2015

söndag 16 augusti 2015

Morden sommaren 2015 i Sverige som skakade om oss. (Hoppas det inte blir fler) Och (bristen på) information som gjorde oss förbannade!
Den här sommaren har minst tre familjer, dess släkt och vänner fått uppleva något som ingen borde få uppleva, att mista sin dotter, son och mamma i ett brutalt mord. Du pratar med din dotter och hon säger: Vi ses om en stund mamma! Men du får aldrig mer se henne levande igen. Den smärtan är obeskrivlig. Det bara är så.

Ordet "varför" ältas och även ordet "om" ... men ingen av orden förändrar situationen. Däremot förändras livet för alltid. Jag brukar säga att är man familjemedlem till offret så får man livstid, medan mördaren/mördarna får rabatt, på ett redan rabatterat straff, om de uppför sig i fängelset, vilket de i princip inte gjort eftersom de redan begått mordet. Men dessvärre är lagarna i Sverige så milda att de oftast känns som en stor förnedring för de drabbade.  

Redan när det första mordet inträffade på en ung vacker flicka med hela livet framför sig, hamnade vi i chocktillstånd och led med familjen varje timma som Lisa var försvunnen. När hon hittades och det började sippra fram vad som hade hänt, blev vi arga och förtvivlade. Än så länge har ingen blivit ställd inför skranket och personen som sitter häktad nekar till brott. Hans bror, som också satt häktad ett tag, släpptes men är enligt polisen fortfarande misstänkt. Brödernas mamma uttalar, enligt min mening, den mest korkade frasen i det här sammanhanget: Jag vet att mina söner är oskyldiga! Med mindre än att modern tillbringat varje minut, varje dag, varje natt med sina söner och inte lämnat dem för en enda sekund, ja då vet hon, annars vet hon ingenting. Hon kan tro att de är oskyldiga, men vet, vet bara den eller de som utfört dådet. Någon = mördaren/mördarna vet alltid vad som hänt!

Nästa offer var en återigen vacker ung kvinna och bara 21 år. Hon var ute och joggade, blev överfallen, kanske också skändad, och mördad. Ida hade också hela livet framför sig, men nu ligger hon kall och livlös. Här vet också någon vad som hände, men denne någon har inte polisen lyckats att få tag på ännu, vilket inte är konstigt med tanke på att det finns massor av spår i ett motionsområde där mängder av människor rör sig. Och om det fanns DNA på Ida, så gäller det att det ska hittas någon att matcha den med.

Sedan kom ytterligare ett mord. Ett med mängder av vittnen, mitt på ljusa dagen, fullt med shoppande folk i varuhuset IKEA i Västerås. Nu var vi alla som förstenade i vår fasa. Vad händer i Sverige egentligen? Den här gången var offren två människor, mor och son, Carola och Emil. De hade aldrig mött mördaren tidigare, men han valde att ta deras liv på ett bestialiskt vis.

Och det är egentligen hit jag vill komma. Alla dessa mördare gjorde ett val. De valde att mörda. De valde att förstöra livet för ett otal människor för resten av deras liv. Och alla människor har faktiskt ett val!

För mig finns det inga som helst förmildrande omständigheter när det gäller dessa mord. Inga alls! Dessa mord skulle omedelbart ha fördömts av någon ansvarig för Sverige. Men det är precis det vi medborgare i Sverige inte har: Någon som tar ansvar! Av någon outgrundlig anledning försvann alla med arvoderat ansvar som troll under stenar i skogen.

En som alltid tar chansen att uttala sig, och mestadels i luddiga och slätstrukna meningar, är Jerzy Sarnecki och han påstod i SVT att mordet på IKEA, som han kallade "ärendet" inte borde göra oss oroade eftersom Sverige blivit tryggare. Dessa ord fick nätet att fullkomligt explodera av ilska, och enligt nättidningen Exponerat, som lagt fram högar med siffror som motbevisar Jerzy, är det inte ett smack tryggare i Sverige, utan tvärtom och det är inte alls färre mord, utan återigen tvärtom, men detta får den som inte läser nättidningar av olika sorter inte reda på. Alltså vill man invagga en stor del av befolkningen i en falsk trygghet. Så hur gjorde man för att lyckas med det?

Jo, det var faktiskt ganska enkelt, man ( läs svensk media) rasistförklarade ex antal nättidningar. Alltså med andra ord var du som läste dessa nättidningar rasist, främlingsfientlig och ovanpå det, som grädde på moset, dessutom islamofob ... och de goa, givmilda, ärliga och hjälpsamma svenskarna, ja jag säger svenskarna eftersom jag bara är född här av utländska föräldrar som var med om andra världskriget, blev naturligtvis jätterädda och beklämda när de insåg, (blev hjärntvättade i bästa DDR -stil), att de var alla dessa hemskheter och slutade omedelbart upp med att läsa dem och anklagade alla, som råkade nämna att de fortfarande läste dem, för ovannämnda ord. Därmed satt landets chefredaktörer lugnt tillbakalutade på sina maktpositioner och på vad de exklusivt kallade för "sanningen". Till dessa chefredaktörers hjälp kom en mängd infantila kändisar, som jag knappast behöver nämna vid namn förutom två, Betnér och Malena Ernman, som glatt alltid twittrar om hur rasistiska alla är som "berättar" en helt annan sanning. För vad alla dessa nyttiga idioter totalt glömt bort är, att det finns inte "en enda sanning" det finns mängder av sanningar ...  Den så kallade komikern Betnér hade det osmakliga infallet att göra en video och lägga ut den på Youtube, där han ville förklara hur "sjukt morden hade varit på IKEA" men att Sverige minsann var ett tryggt land att bo i och upprepade likt en papegoja Jerzy Sarneckis ord. Och för närvarande är det drygt en halv miljon som tittat på den och ungefär 4 500 gillar och lika många gillar inte. Jag är en av dem som inte gillar alls! Den är osmaklig och om man nu, som en så kallad kändis, ska göra något sådant borde hela filmen ha ägnats åt familjerna och deras oändliga sorg.

I Sverige finns en mängd information på nätet. Jag skulle aldrig påstå att allt är hundra procent sant, men det är likadant med gammelmedia och deras styrda journalister. Så om man läser Flashback, som faktiskt varit till hjälp för polisen flera gånger, och Avpixlat, och Exponerat, och Pettersons blogg, Affes statistikblogg, Fria Tider, Johan Westerholm Ledarsidorna, Marika Formgren och Snaphanen med den eminenta krönikören, journalisten med pseudonymen Julia Caesar, och alla de tidningar gammelmedia producerar i ett otal länder, så får man väldigt mycket olika information, och får sätta sig för att sortera. Men att avstå från att läsa dessa tidningar skulle jag aldrig göra och jag vet vad jag är och inte är.

Nu ska jag förklara för de okunniga som lätt och behändigt hasplar ur sig orden: Rasist, främlingsfientlig och islamofob. Vad betyder egentligen orden?

Jo, är man rasist, vilket människor ur alla folkgrupper och olika hudfärg är, så ser man ner på och till och med föraktar människor som är vita, svarta eller gula, som en del kallar asiater, vilket de naturligtvis inte är. Men som sagt inom alla folkgrupper i den civiliserade och ociviliserade världen finns det hat mot olika folkgrupper. Amerikanska färgade ser ner på afrikanska färgade, latinamerikanare ser ner på svarta, vita som ser ner på färgade osv ... Så att göra det så enkelt som en del nyttiga idioter vill göra, nämligen att påstå att det är de vita som är rasister och inga andra är rent av löjeväckande och brist på kunskap eller så är de helt enkelt världsfrånvarande.

Främlingsfientlig? Vad är man då egentligen? Ja säg så här: Skulle du bjuda in totala främlingar in i ditt hem i dagens läge? Inte jag i alla fall. Det kan man förstå när man läser om det här mordet i Bergsjön, där en man tog med sig två främmande killar och det slutade med att han var rånmördad när de var klara. Inga av dessa ungdomar, hur gamla de nu är, vilket ingen tycks ha kläm på, är några duvungar utan har varit i klammeri med rättvisan ex antal ggr. Här kan du läsa i GP om det mordet. Så eftersom jag inte tänker bjuda hem främlingar till mitt hem är jag då främlingsfientlig? Självklart inte: Snarare är det ett sundhetstecken att inte tro att alla som man möter är guds bästa barn, utan att man är försiktig.

Slutligen ordet islamofob, som jag tycker är urbota fånigt, är ett påhittat ord av de bokstavstrogna islamisterna för att de vill ha särbehandling på grund av sin religion, vilket de naturligtvis inte alls ska ha. De ska nagelfaras exakt likadant som alla andra religiösa samfund i det här landet. Men genom att åberopa och peka med hela handen och med kränkta röster skrika = du är en islamofob, har de lyckats lura till sig mångmiljonbelopp i olika föreningsbidrag för att kunna bjuda in, äkta rasister, till sina föreläsningar. Vill du veta mer om den här gigantiska skattesvindeln ska du läsa Hanna Gadbans bok "Min Jihad Jakten på liberal islam". Den boken har säkert varit till stor hjälp för SÄPO.


Så slutligen för att återvända till de drabbade familjerna. Dessvärre vet jag vad de går igenom och mina tankar har under dessa veckor ofta varit med dem. Jag hoppas innerligt att polisen får tag på samtliga mördare och att mördarna får kännbara straff, att åklagarna väljer att gå hela vägen upp på straffskalan och inte håller sig i mitten eller de nedre regionerna, och att de mördare som inte är svenska medborgare utvisas på livstid efter avtjänat straff eller om det är möjligt skjutsas tillbaka till sina hemländer för att där avtjäna straffet vore ännu bättre. Tanken på att stöta på sin dotters, sons eller mammas mördare på ICA eller någon annanstans borde aldrig ens vara möjlig tycker jag, men tyvärr vet jag att detta har inträffat.


 

Vila i frid.


Ramona