Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 13 augusti 2009

Kondompåsättning? Annars nej tack!

Kondompåsättning annars blir det kalla handen!


Men vad är det fel på P-piller, P-stav och spiral?


Ja, det är just det som är frågan. Jag påstår absolut inte att jag har svaret men jag har erfarenhet och några funderingar.


Om du äter P-piller eller har annat medel som ska förhindra graviditet är du medveten om vad som händer i din kropp? Visste du att du är konstant gravid? Hur gillar kroppen egentligen det tillståndet i tio-femton- tjugo år? Är det något som kan skada dig? Vill läkemedelsindustrin berätta om det? Hur många miljarder dollar om året skulle de förlora om världens rika kvinnor ratade de kemiska preventivmedlen och östrogenet och krävde männen på kondompåsättning?


I min ungdom åt jag P-piller, först mini-piller som ansågs svagare. Första reaktionen jag fick var bröst som kändes som om de vore av betong. ( Senare visade vetenskapliga tester att den sorten gav hundar bröstcancer, vidrigt!) Väck med dem och in med nya piller, den här gången P-piller. Då tappade jag hår och sexlust. Spiralen gav mig högst troligt äggledarinflammation.( Ingen vill erkänna det) Om detta har jag berättat i boken Älskling, vi blir inte med barn.


Eftersom jag inte kunde få barn behövde jag inga P-medel. Klimakteriet klampade in på min 50 års-dag bokstavligen. En månad mens nästa borta! Sedan kom nästa roliga surprise, vallningar! Hej och hå! Jaha, tänkte jag, då får jag väl pröva östrogen. Sagt och gjort, men så efter tre veckors intag av östrogen fick jag mens! Hur jag än letade efter ordet "mens" bland biverkningarna hittade jag inget. Kom till läkaren, fly förbannad och undrade varför inte "mens" stod med som en av biverkningarna!


Men snälla Ramona det är ingen biverkning det är en verkan! Jaha, där satt jag med hakan i knäet. Bort med östrogenet!


Det finns något som kallas östrogen-påverkande-bröstcancer och då kan vi dö i förtid. Tro mig jag vet hur jävligt det är att börja svettas som om man satt i en bastu och det gör man när man minst vill och anar och hur kul är det? Men på något sätt tror jag inte att våra kroppar gillar kemisk manipulation. Vi mår helt enkelt bäst på naturellt sätt. Och vem gör inte det?
Därför kära systrar tycker jag att det inte är fel om du kräver kondompåsättning. Det skyddar inte bara mot oönskade graviditeter utan även mot klamydia, gonorré, syfilis och sist men inte minst HIV.

Visst har jag hört att om man nuppar med kondom är det som att käka kola med papper på, men hellre det än eventuella obehagliga överraskningar i form av sjukdomar!

Nu kan du lugnt och stilla ladda ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete och kommer ut som ljudbok inom kort.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ha en säker och skön kväll!

Ramona